Saját készitésű bébiételnél, mennyi húst tesztek bele, és hogyan? (tudásbázis)
Anyukámék kecsketejen nöttek fel, nekik sincs semmi bajuk!!!
Igen ez az allergia ocsmány dolog, a fiam HA tápszert kap és mégis néha kijönnek rajta allergiára utaló jelek:(
Na azért a nickked alapján, az nem volt annyira rég :)
Anno nekem 2 hósan bocit tejet adtak, mert nem tudott anyukám szoptatni. De akkoriban még nem is ismerték az allergia fogalmát igazán.
A férjem öccse viszont pont ezért halt meg 2 hósan, mert tejcukor allergiája volt és nem jöttek rá időben. :(
Sziasztok
visszaolvastam:)
Én 5 hós kora óta adom a pipit a fiamnak, utána adtam a sertés húsit is, azt annyira nem szeresse.
Én is előre leszoktam fagyasztani, pont ma sütöttem neki roston, igy is lehet persze akinek főzve jön be ugy is jó
a másik témára:
az én anyumnak egy csepp teje nem volt, egyféle tápszer volt azt meg nem birtam (azt mondta véreset kakáltam töle, már bocsi) és én biza 1 hetesen már almát kaptam keksszel, és mindent nagyon hamar adott anyum, a többit le se irom:)
ja és élek:)))))))))))
A védőnőm egy 3 gyerekes anyuka.
Nem használok popsi krémet...
Régen megrágták a gyerekeknek előre az ételt, elég sok gyerek nem érte meg a 3 éves kort, és nem volt császár sem, ezért az anyuka sem maradt meg. De most már nem az van szerencsére!
"Nekem azt mondta"...ahány védőnő annyifélét mondanak,de kiváncsi lennék hogy egy nyugalmazott védőnő miket mondana és tanácsolna!:)Ugyanis a régiek,ezt irtam másik fórumon is,popsira a sertés zsirt ajánlják!
Gondoljatok bele,régen a szántóföldeken nöttek fel,nem volt babaviz meg pampers,meg üveges bébiétel,mégis túlélte mindenki!
Az én kisfiam 10 hónapos lesz.
Eddig húsok közül csak csirkemellet adtam neki.
1 csirkemellet cirka 4 felé elosztok, és ezeket a darabokat le is fagyasztom, hogy mindig legyen mihez nyúlni.
És akkor csinálok neki pl. ilyesmiket:
-csirkemell, krumpli, brokkoli, karfiol, répa
-csirkemell, alma, krumpli
-csirkemell, karalábé, répa, krumpli
-csirkemell, nokedli, répa
-csirkemell, tarhonya, krumpli, brokkoli
-csirkemell, rizs, zöldborsó (ezt szitán átnyomom miután megfőtt)
Szóval szerintem mindenféle zöldséggel lehet csinálni, ami a korának megfelelő.
és én megfőzöm a zöldségekkel (vagy almával) együtt a húst, majd mikor kihült, akkor leturmixolom.
Ha rizst, nokedlit vagy tarhonyát csinálok, akkor külön főzöm. Ezek közül a tarhonyát nem turmixolom le, a többit igen. 9 hónaposan már lehet kevés főtt tarhonyát "rágcsálnia" a péppel együtt.
Húst minden nap nem adok. nem tudom, hogy lehet, vagy nem lehet... hetente cirka 3-4-szer adok neki ilyen húsos menüt...
Helló!
Nálunk is 6-7 hós kortól ajánlottak húst. Mondjuk én egy adagjába kb 2-3 deka húst szoktam, kb egy körömnyi darab. Nekünk azt mondták, hogy minden nap is lehet neki, bár erre más azt mondta, hogy hülye a védőnő :)
Szia!
Én csirkemellett szoktam főzni. Egyszerre többet, és a főzőlevével leturmixolom. Aztán jégkockatartóban fagyasztom le, így cak annyi kis kockát tudok kivenni belőle, amennyire szükség van! Kezdetben csak 1 kockát tettem a főzelékbe, most már többet...
Mikortól kap hozzátéplálást?
Én később adtam husit neki, pontosan nem tudnám megmondani.
kb 5dkg-ot tettem bele,persze azóta szinte csak a hust eszi:)
csirkemellfilét veszem,mikor kicsi volt 6 felé vágtam,most csak 3:)
A lányom már elmúlt 6 hónapos.Elég szépen eszeget.Amit lehet magam készitek el neki.
Csak a húsos bébiételekkel nem vagyok tisztában.
Ki mikor adta,mennyit,és hogyan elkészitve?
köszönöm
További ajánlott fórumok:
- Bébiétel vagy saját készitésü étel!?
- Hol adhatnám el a saját készítésű horgolt mamuszaim és egyéb saját készítésű dolgaimat?
- Hogyan tudnám eladni legális úton a saját készítésű dolgaimat?
- Saját készítésű ajándék tippek Karácsonyra!
- Saját készítésű műköröm tanulható otthon?
- Tetszenek az adatlapomon látható saját készítésű medál és hajtű?