Rumos-gesztenyés tekercs recept


A tésztához:
30 dkg darált keksz,
1,5 dl feketekávé,
1 ek. cukrozatlan kakaópor,
1 csomag vaníliás cukor,
3 ek. rum
A krémhez:
20 dkg gesztenyemassza,
15 dkg margarin
A Rumos-gesztenyés tekercs elkészítési módja:
Először a tésztát készítettem el. A hozzávalókat kézzel annyira gyúrtam össze, hogy jól nyújtható masszát kaptam. Majd egy műanyag fólián négyzet alakúra szétnyomkodtam. Ezt követően a szobameleg gesztenyemasszát a margarinnal alaposan kikevertem és egyenletesen megkentem a tésztát. Szorosan feltekertem és néhány órára hűtőszekrénybe helyeztem. Miután jól lehűlt már csak a fóliát kellett levenni róla és egyenletesen felszeletelni. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. jan. 16. 23:06
A rumos-gesztenyés tekercs elkészítési módja és hozzávalói.