Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Rumos-gesztenyés tekercs recept

Rumos-gesztenyés tekercs recept


Elkészítési idő 30 perc

A Rumos-gesztenyés tekercs hozzávalói:
A tésztához:
30 dkg darált keksz,
1,5 dl feketekávé,
1 ek. cukrozatlan kakaópor,
1 csomag vaníliás cukor,
3 ek. rum

A krémhez:
20 dkg gesztenyemassza,
15 dkg margarin


A Rumos-gesztenyés tekercs elkészítési módja:
Először a tésztát készítettem el. A hozzávalókat kézzel annyira gyúrtam össze, hogy jól nyújtható masszát kaptam. Majd egy műanyag fólián négyzet alakúra szétnyomkodtam. Ezt követően a szobameleg gesztenyemasszát a margarinnal alaposan kikevertem és egyenletesen megkentem a tésztát. Szorosan feltekertem és néhány órára hűtőszekrénybe helyeztem. Miután jól lehűlt már csak a fóliát kellett levenni róla és egyenletesen felszeletelni. Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A rumos-gesztenyés tekercs elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook