Rubint Réka tornáival kapcsolatos tapasztalatok (beszélgetés)
Szívesen, jelentkezz a naplómba nyugodtan! Ha lefele görgeted, ilyen sorrendben vannak a képek:
- 10 évvel ezelőtti, mikor csak karatéztam (barna fürdőruciban a strandon)
- a valaha volt legkövérebb énem két terhesség között (lila fekete fürdőruciban)
- mostani forma (kék fürdőruhában)
- összehasonlító fotók a legelső bejegyzésben, az elsőn 78,6 kilósan, a másodikon félúton a cél felé 66,5 kilósan.
És ha megnézed a 10 évvel ezelőtti strandos barna fürdőrucis képeket, meg a mostaniakat, látszik a különbség derékban, hasban, popsiban...
Szia!
Jópár éve Rékára tornázom. Előtte karatéztam 10 évig, a 158 cm-es magasságomhoz akkor 57 kg körül voltam, csinos de nem elég formás (nekem az 55-57 kg-os tartomány elég, mert viszonylag nagyobb csont- és izomsűrűséggel rendelkezem a gyerekkorban megkezdett intenzív versenysport miatt). Szóval amíg nem Rékáztam csinos voltam és átlagos. Elkezdtem a tornáit futással kombinálva, közben volt némi szünet, mert két gyermeket is szültem császárral, majd újrakezdtem és elmondhatom, hogy 100x tónusosabb, definiáltabb vagyok 10 év elmúltával és még némi plusz kilóval is, mint anno, mikor nem csináltam! Ha gondolod beengedlek szívesen a naplómba, megnézheted, töltöttem fel 10 éves képeket is, meg mostaniakat is. Irdatlan a különbség! Derekam vékonyabb, hasam tónusosabb, popsim pedig látványosan kerekebb... Persze ehhez jól is kell kajálni, ez a legfontosabb, de a formát a torna adja! Én nagyon szeretem egyébként a DVD-it, mindegyik megvan, váltogatom őket :).
És bár helyi fogyás, stb. nincs, de én pl. sosem hajtanék arra, hogy egy nagy izmos feneket növesszek a mozgással, mert most ez a divat. Én személy szerint nem is tudom mit kezdenék egy hátrafelé domborodó fenékkel.
Nem tetszik a néger fenék, és bár sokak szerint a férfiaknak tetszik, ez nem így van:S Hiszen a néger popsi elrontja az arányokat. Húszon évesen, amikor a csípő max. 90 cm, még elmegy, de később....
Ugyan ez a nagy cici. Húszon évesen a max. 70 cm-es derékhoz OK, de, amikor a derék is megszélesedik, akkor már gorilla hatást kelt....
Szerintem rosszul tudod.
Egy genetikailag kódolt testfelépítést könnyű formázni, de akinek a testzsír százaléka amúgy is rossz, annak sokat kell dolgozni.
Nekem simán jó a zsíros kenyér is, akkor is izmosodok a mozgástól.
Még így nem túl fiatalon és kissé hájasabban is látszanak a hasamon az izmok, mert ez genetika.
Gondolom ha jobban figyelnék, akkor még kockás is lehetne, bár akkor sem volt kockás a hasam, amikor verseny sportol voltam és sokkal könnyebb.:)
Én a 20 perces tornáit szoktam csinálni általában akkor, ha nézek egy filmet. Mivel callaneticsezem is, futok, teniszezem, és súlyzós edzéseket is végzek, nem tudom, hogy ebből mennyi Réka érdeme, de eléggé definiált izmokat sikerült építeni.
Azt hiszem, 3 dvd-m van, de szinte minden a youtube-on is elérhető, az Add újr a önmagad, és a 2010-es Alakreform. Nem bírom, és utálom a rengeteg kitörést, fenék karbantartásra jobb a callanetics, de a kar, és hasizom gyakorlatai gyilkosak és nagyon eredényesek.
Ne hagyd abba!
Ez egy egyszerű felszólító mondat.
Tornázz!
Csak az előnyödre válhat.
Elnézést, hogy ismét a csapos szól közbe.
Rubint Réka egyetlen előnye orvosi szempontból, hogy sovány.
Esztétikai szempontból nem vagyok illetékes.
-----
A DVD-jére tornázni?
Nincs abban több információ, mint amit én itt leírnék 10 pontban - hogy mit kell tenned ahhoz, hogy soványabb és izmosabb légy.
Én szeretem váltogatni az edzéseket, így hatékonyabbak is és kevésbé unja az ember.
Lehet videókat is találni, a FittAréna-rendezvények edzők szerint vannak fent a youtube-n. 40-50-60 percesek.
További ajánlott fórumok:
- Nektek sikerült fogyni Rubint Rékával? Mennyi idő alatt?
- Rubint Réka Napi 20 perc önmagadért, Add önmagad1/2 - Mik a tapasztalataitok?
- Májusi edzésprogram Rubint Rékával avagy hozd magad formába a nyárra!
- Rubint Réka tornáival mennyi idő alatt lehet formálódni?
- Van valakinek tapasztalata a Rubint Réka féle terhestornával kapcsolatban?
- Van valakinek tapasztalat Rubint Réka 33 napos diétájával kapcsolatosan?