Rotschild-pikóta recept
60 perc
A Rotschild-pikóta hozzávalói:
30 szelethez
2 tojássárgája
10 dkg kristálycukor
4 tojásfehérje
9 dkg liszt
3 dkg darált dióbél
10 dkg étcsokoládé
1 evőkanál étolaj
A Rotschild-pikóta elkészítési módja:
1. A sütő előmelegítése( kb. 160 fokra) 2. A két tojássárgáját 2 dkg kristálycukorral kikeverem. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verem, és hozzáteszem a kikevert tojássárgájához. Óvatosan, hogy a hab ne törjön össze, hozzákeverm a lisztet. Rövid keverés után papírzacskóba teszem a masszát. A zacskó végén kb. 1 cm átmérőjű nyílást vágok. 3. Sütőlemezre papírt teszek, és erre egymástól 2 cm távolságra(hogy sütés közben ne érjenek össze) piskótaformákat nyomok. A tetejüket meghintem durvára vágott dióval. A piskótákat előmelegített sütőben kb.15-20 percig sütöm,amíg a tetejük aranysárga nem lesz. Ekkor kiveszem a sütőből és leszedem a papírról. 4. Az étcsokoládét és az étolajat gőz fölé tartott kis edényben megolvasztom(közben kevergetem). 5. A kihült piskóták alját késsel vékonyan bekenem az olvasztott csokoládéval. A csokoládé megdermedése után tálalom.
Lehet magában is tálalni de nagyon finom fagylaltkrémmel és parféval.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Bububerci, 2008. júl. 17. 13:20
A rotschild-pikóta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.