Sárgadinnyetorta recept
A Sárgadinnyetorta hozzávalói:Előre sütött 2 cm vastag, kerek tortalap= 4 tojásból sütött piskóta, lehet vizes is,
50 dkg vaníliafagyi,
1 közepes méretű sárgadinnye,
a törtalap méretének megfelelő pattintós tortaforma.
A Sárgadinnyetorta elkészítési módja:
A sárgadinnyét jól behűtjük (min. 12 órán keresztül). A tortalapot a formába helyezzük, majd a tetejére kenjük a vaníliafagylaltot, és kis időre a mélyhűtőbe tesszük. Közvetlenül tálalás előtt vágjuk fel és hámozzuk meg a sárgadinnyét, magvait kikaparjuk, kis cikkeket szelünk belőle. Körkörösen, sziromszerűen rendezzük el őket a fagyi tetején.
Fagyi helyett túrókrémmel is csinálhatjuk:
30 dkg tehéntúrót + 10 dkg vajat + 10 dkg porcukrot + egy citrom levét + két szelet pépessé nyomott sárgadinnyét habosra keverünk, és ezzel kenjük be a tortalapot. Legalább egy órára hűtőbe kell tenni, mielőtt rákerülnek a dinnyeszeletek.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2008. júl. 17. 07:26
A sárgadinnyetorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.