Rossz rákszűrés eredmény (beszélgetés)
A hormonháztartást a méhe nem befolyásolja, csak a petefészek, és vezeték.
Ha mindent kivesznek, akkor kell hormonpótlás.
Ilyen esetben szerintem felesleges várni, épp az előzmények miatt.
Ez igaz.
Ezt az egy dolgot cseszték el Anyukámnál, hogy semmilyen hormonpótlást nem kapott.
A végeredménye, egy "szép" kis csontritkulás...
Ki nem sz...ja le a hormon háztartást amikor az életbenmaradásomról van szó, már bocsánat! :)
Ismerek évek óta méh nélkül élő nőket, kutya bajuk.
Én a Te helyedben gyorsan keresnék egy másik orvost. Ha Ő is azt mondja ráér, akkor biztosan...
De én nem várnék még 1 percet sem. 3 gyermek után én is azt gondolom, nincs mire várni, inkább vegyék ki :-(
Anyukámnak 34 éves korában találtak egy lencsényi rákos elváltozást a méhében, és azonnal operálták, kivették sajnos mindenét (ennek már 30 éve). Kapott még sugárkezelést is...
Most lesz szombaton 64 éves Anyum :-))
Bár utólag azt mondták a dokik, hogy "túlbiztosították" a dolgot, magyarul, szerintem ma már nem pakolták volna ki teljesen...
De, a lényeg mégis csak az, hogy MENJ, ne várj!!!!!!!! A Te életed múlhat rajta és a 3 gyerkőcödnek is Anya kell! Még sokáig :-)
Viki
Nem vagyok benne biztos mert belgyógyászaton dolgoztam de az én tudásom szerint megpróbálom fordítani.
Endocervialis nyakon belüli. ( méhnyakon belüli)
Na az atípusos: nem típusos, abnormális, természet ellenes, rendellenes.
Azaz a ménnyakadon rendellenes mirigyhámsejteket találtak.
Köszi a megnyugtató szavakat, próbálok bízni természetesen, csak nehéz. Anyukámat már akkor műtötték mikor a daganat ki volt fejlődve, szegényt még sugarazták is. Talán ez is elrettent, hogy végig néztem az ő szenvedéseit. Szerencsére azóta már jól van, és lassan letelik neki is az a bizonyos 5 év.
Talán neked mond valamit az eredményem:
mirigyelváltozás
Atipusos mirigyhámsejtek (AGC-NOS)
Endocervicalis
?????
Szia!
Én ápolónő vagyok. Tudom könnyű mondani úgy, hogy nem vagyok benne de bízz az orvosodban. Ő látott, megvizsgált és látta az eredményeidet és neked a lehető legjobb megoldást próbálja megtalálni.
Szorítok neked.
CIN III HPV+ eredménnyel 2004-ben conisatio-m volt. Két éve újra rosszak a rákszűrés eredményeim. Először csak hámsejti elváltozást találtak, most már mirigyben terjedéssel atypusos...azt mondta a dokim, hogy még egy hónap múlva leveszi a szövettanit mélyebbről(?), és ha az is rossz, szóba kerülhet a méh eltávolítás. 3 gyermekem van, 35 éves vagyok. Én már nem azért rettegek, hogy nem lehet több gyermekem - hiszen van már 3 csodaszép - , hanem attól, hogy ettől a sok várakozástól, vizsgálat megismétlésektől egyre rosszabbak lesznek az eredményeim... Nekem fel kell nevelnem a gyerekeimet, és nem akarok éjszakákon át azon töprengeni, hogy mi lesz velem! Van valaki, aki hasonlókon ment át? Méh eltávolítást milyen eredmények előzték meg?
Kérlek Titeket segítsetek!
További ajánlott fórumok:
- Ismersz olyat, akinek P4 lett a citológia eredménye? Nőgyógyászati rákszűrésen.
- Nőgyógyászati rákszűrés eredménye hány nap múlva érkezik? Magánrendelőben?
- A rákszűrés eredménye nem értékelhető
- SZTK-ban voltam nőgyógyászati rákszűrésen, ha rossz az eredmény kiértesítenek?
- Flór Ferenc kórház rákszűrés Kistarcsán(nőgyógyászat) Értesítenek ha rossz az eredmény?
- Rossz lett a rákszűrés eredményem, milyen vizsgálatok jönnek utána?