Romániában jártatok? (beszélgetés)
Igen, régen, a tájak csodaszépek voltak. Akkor még az erdélyi magyarok szegénységben éltek. Megható volt az irántunk tanusitott szeretetük, főleg ha a Szebiában VAGY Szlovákiában élő testvéreinkre
gondolok.
Újra el kellene menni.
Igen, Széken voltam lakodalomban. Volt pálinka, meg vödörben víz😂
Ez még a 90-es évek legelején volt
30 éve.
De a hajdúsziboszlói apartmanunkban nyaraltak romám-magyar vendégek.
Erdely szep nagyon, az emberek tobbsege vendegszereto, segitokesz, nem kivagyok mivagyok bekepzelt alakok. Sok konyvet olvastam rola, es mindig tervemben volt, hogy nekem oda el kell hogy jussak. Meg is tettem. Sosem felejtem el!
A politika kit erdekel! Nekem az emberek egy orszag nem a szavahihetetlen politikusok.
Csikszereda, Szekelyudvarhely, ha megszolalsz magyarul, mindig talalsz jo emberre... De megtanultam romanul a jonapot es a koszonom szepen kifejezeseket is. Mas behatasoktol fuggetlenul beszelik a kozos nyelvunket
Voltak reszek, ahol a helyi emberek erosen a propaganda hatasa alatt eltek es viselkedtek. De olyan van hazankban is. Sajnaltam oket.
Az ut felejthetetlen volt es orommel indulnek ujra a jovo heten oda megint.
Lexa4 - Ez a felhasználó már nem tagja a Hoxának!
Hmmm... gyors kör volt :D
További ajánlott fórumok:
- Ismersz valakit Erdélyben vagy esetleg Romániában?
- Tudna valaki segiteni abban, hogy Romaniaban mrnnyibe kerul a lombikbebi program, mennyibe kerul a beultetes?
- Van Romániában ilyen nevű megye?
- Erdélyiek! Részt vett már valaki közületek itt Romániában az ingyenes lombikbébi programon?
- Családi nyaralás Romániában
- Hol drágábbak a ruhák? Romániában vagy itthon?