Erdélyiek! Részt vett már valaki közületek itt Romániában az ingyenes lombikbébi programon? (beszélgetés)
A D vitaminról is írt dr. Lakatos Gábor a PCOS című könyvben, amit a SOTE adott ki 2009-ben orvosok számára. Erről konferenciát is tartottak 2010 novemberében, de lehet, hogy erről még Erdélyben nem hallottak. Igaz, itt is még elég kevés orvos alkalmazza.
Igen indokolt lenne a vérvétel, mert túladagolható.
Bár Erdélyben kevesebb napfény van mint itt Magyaországon, vagyis kevesebb a napfényes napok száma.
A barnázás a progeszteron hiánytól van. Nekem is volt.
Én 3X3000 Metet szedtem, de még ez sem volt elég, amikor a háziorvosom a véreredményem alapján felírta a nagy dózisú D vitamint Ca-mal együtt.
Amúgy én úgy hallottam, hgoy Kolcsár doktronő nagyon nyitott minden újra.
Úgyhogy megkérdezheted, hogy olvasta-e ezt a könyvet, és, hogy tudna-e neked kiírni ilyen vérvételt.
A szovátai fürdőről én is csupa jókat hallottam. Ha a D vitamin és calcium nem segített volna, akkor mi is Szovátára mentünk volna.:)
A diétával teljesen egyetértek. Én a fehér kenyéren kívül még a tejtermékeket hagytam el, kivéve a sajtot, és a turót.
Én is fogytam és sokat sportoltam. VIszont a D vitamin olyan sokat segített, hogy sem duphaston, sem utro nem kellett, hogy a baba megmaradjon, valamint a Merckformint is elhagyhattam még a terhesség előtt, pedig előtte 3 évig szedtem nagy dózisban. Szóval nekem helyrehozta a pcos-t. Ezért is írtam neked.
De receptre kapható D vitamint szedtem nagyon nagy dózisban. Napi 6000NE-t fél évig plusz Calcium tablettát 1500mg-ot.
teljesen igaza van.
Én is ő róla írtam, mert nagyon sok jót hallottam, az ismerősöktől.
Nem tudom írt-e fel neked D vitamint.
Ha nem, akkor azt még kérjél tőle.
Én is pcos vagyok, nekem is volt két vetélésem a mostani babó előtt. Nekem végül a D vitamin és Ca együtt segített.
Igaz, én nem Erdélyben járok orvoshoz, és nem tudom, hogy a doktornő hallott-e a D vitaminról, hogy mennyire jó a pcos-ra.
Sziasztok!!!!
Sajnos ismerős a lombik téma,igaz nekem Magyarországon volt,de sokat olvasgattam ebben a témába,hogy Romániába ez,hogy működik ( Erdélyben születtem) és nem rég nyílt egy meddőségi klinika Marosvásárhely környékén!!! Igaz magánklinika,de szerintem kivizsgálás szempontból nem lehet rossz,mivel még Romániában a meddőségi téma eléggé gyerekcipőben jár!!!! Ha valakit érdekel itt a link:
Köszönöm szépen a segítséget, már meg is írtam neki e-mailben.
Esetleg nőgyógyászt nem tudtok aki meddőséggel foglalkozik?
Felhívtam az ismerősömet, ő adta meg a számát.
Dr. Kolcsár Melinda. Az előbb elírtam. 0748836224
Azt mondta, hogy havonta egyszer Csíkszeredában is rendel. De találtam más telefonszámokat is a neten, és azt is, hogy Székelyudvarhelyen is szokott rendelni.
köszönöm szépen, továbbítom neki.
esetleg elérhetőséget tudnál adni hozzá? csak mert nem találtam semmit róla a google-ben :(
Egy nagyon jó endokrinológusnőt tudok nekik ajánlani. Dr. Kulcsár Melinda. Marosvásárhelyen rendel.
Ő nagyon sok gyermektelen párnak segített, és nem kellett lombikra menjenek.
Egy székelyudvarhelyi ismerősömék is hozzá mentek.
Ezen kívül az erdélyieknek ott van Szováta. Ott nagyon jó meddőségi kezelések vannak. Több itteni(magyarországi ismerősnek ) lett a kezelések hatására babája természetes uton. SZámtalan lombik és inszem után.
SZóval ott több a jó lehetőség mint itthon.
Viszont ott sajnos a D vitamin szintet sehol sem nézik, még magán laborban sem, pedig ez az egyik ami a legtöbb meddőséget okozza, valamint a pcos és inzulin rezissztencia vizsgálata még inkább gyerekcipőben van mint itt. Úgyhogy azt itt kellene kivizsgáltatni.
Az ételérzékenységet pedig sajnos sem itt sem ott nem vizsgálják, ami számtalan vetélés és sikertelen iszem és lombik mögött áll.
nem vagyok orvos, de szerintem elsősorban ki kéne jobban vizsgálni a lányt, de azt meddőségi központban is csinálnak, nem? nem muszáj Kolozsvár, ingáznak ők mindenfelé, szóval más várost is ajánlhatsz.
Ezt találtam, de ez tavaly júniusi cikk:
"idén négy millió lejt szánnak Romániában a most induló programara, összesen 800 megtermékenyítést támogatnak. Ezekre egyelőre hat intézmény kapott engedélyt, Bukarestben, Kolozsváron, Brassóban, Szebenben és Temesváron."
szia!
én ugyan nem vagyok erdélyi, és nem is készülök lombik programra, de egy nagyon kedves barátunk és a menyasszonya szeretnének babát, de nem jön össze.
tudnál abban segíteni, hogy hova forduljanak kivizsgálás céljából? Már volt orvosnál, UH-al megvizsgálták, vért is vettek, a párját is megnézték h a spermiumok milyenek, azt mondták minden rendben van, de régóta nem jön össze nekik a baba, lassan 2 éve.
Kolozsváriak, hova menjenek?
azoknak a jelentkezeset varom akik mar probalkoztak itt Romaniaban a lombik beuletessel...velemenyeket varok, hogy mennyire volt sikeres ...
koszonom elore is !
További ajánlott fórumok:
- Ismersz valakit Erdélyben vagy esetleg Romániában?
- Honfoglalón játszik valaki közületek?
- Van itt közületek olyan aki alma alkatú?
- Használt már közületek valaki Öko-mosógolyót? Mik a tapasztalataitok?
- Dolgozott már közületek valaki kínai étteremben?Igaz, hogy koszosak és köpködnek?
- Tudna valaki segiteni abban, hogy Romaniaban mrnnyibe kerul a lombikbebi program, mennyibe kerul a beultetes?