A rizsvíz hatása (beszélgetés)
A rizs 6,6 % fehérjét tartalmaz. Vizes áztatással, csak úgy finoman, de ép ésszel belegondolva (nehogy fájjon) mennyi fehérje oldódik vajon ki? - Megmondom: semennyi. Ha valamiből fehérjét akarnak kivonni, ultrahangos eljárást vagy molekuláris technikákat használnak.
Nem csoda, hogy a netes receptek egy része a szénhidrátot emlegeti a rizsvíz alkotóelemeként.Ez végül is rendben van, a rizsből vizes áztatással valamennyi keményítő le- és kioldódhat.
Ha keményítős vízzel öblíted le a hajad, a hajszálak felületén a kicsi pikkelyek lesimulnak, leragadnak. Ettől "szép" lesz a haj.
De természetesen azt kensz a hajadra és annyiért, amit csak jónak látsz.
Mert a ricinusolaj nem protein, csak azért?
A hajszál a hagyma felől nő. nem a közepe nyúlik.
Viszont hajhagyma nélkül nem is lesz hajszál. Akármivel kened a meglévő hajszálakat, az nem fog másikat létrehozni.
A keratin is egyfajta protein, de alapvetően nem épül bele semmi. "A szaruanyagok egyfajta fehérjéje".
Én úgy tudom, hogy mivel sok benne a protein, az épül be hajba úgy, hogy az hajszál új része már egészségesebb és gyorsabban nő. Illetve dúsít, mivel több hajad nő majd.
Hasonló hatása van mint a ricinusolajnak.
Hámrétege a hajszálnak mondjuk nincs, de vannak külső védőlemezkéi, amelyek tényleg "felborzolódhatnak".
Egyetlen pozitív hatàsa, hogy a benne lévő keményítő összetapasztja a hajszàl külső hámrétegét, aminek következtében, a haj fényes lesz.
Eseti kezelés, semmi több.
Vanbazmeg, csak... Miert kell beszolni ? ;)
Atalitottasm magyarra a billenyzuzetezet, csak nem tudom, minek. Motorikusan egesz gyorsan tanulok, de igy pl. fel ev alatt baromira megszoktam a dragam laptopjat, es most neha gondolkodas nelkul ekezettel irok, aztan valami kaka, es vissza kell torolni, es... ha nem lenuletbol jon, nem tudom hol van. Ra meg nem irtam. Akkor jobb a kovetkezetes ereket nelkul, nem? A hujjet igy is le tudom irni.
Köröm, csak nincs ékezeted?
A papír is felveszi, mégsem használ annak se semmit.
Keratin a haj is, a köröm is.
Sok hülye samponreklám.
Emberek! A haj nem élő szövet! Nem szív be semmit.
Sziasztok!
Hallottatok már a rizsvíz pozitív hatásairól?
Azt olvastam, hogy hajra használva sokkal gyorsabb növekedést produkál a haj... próbáltátok már? : )