Rizspuding recept
A Rizspuding hozzávalói:2 cs vanília ízű főző pudingpor
6 dl tej
7 ek kristály cukor
2 tojássárgája
2 dl habtejszín vagy növényi tejszín
kb. 8 marék puffasztott rizsszemek
Tetejére:
lekvár, folyósabb
3 dl habtejszín vagy növényi tejszín
csokoládé (reszelt)
őszibarack kompót
A Rizspuding elkészítési módja:
A 1 dl tejben a pudingport, a cukrot, és a tojássárgákat csomómentesen elkeverjük. Utána a maradék 5 dl tejet és a 2 dl habtejszínt egy lábosba beleöntjük és hozzá keverjük a pudingos-cukros-tojássárgás keveréket. Folytonos kevergetéssel sűrű pudinggá főzzük. Félre tesszük hűlni, de egyből /még forrón/ belekeverjük a puffasztott rizsszemeket. Közben a 3 dl habtejszínt felverjük kemény habbá és csillagcsőrű habzsákba töltjük. A poharakba belekanalazzuk a már kihűlt rizspudingot, /de ne töltsük tele/ majd mindegyikre egy evőkanál szilvalekvárt teszünk rá, és a habzsákba töltött habbal díszítjük. Végül pedig a habot megszórjuk reszelt csokival, és még őszibarack kompóttal is díszítjük a tetejét.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2017. júl. 11. 05:37
A rizspuding elkészítési módja és hozzávalói.