Rizsfelfújt recept

A Rizsfelfújt hozzávalói:
1.5 l tej
10 dkg cukor
1 vaníliarúd
30 dkg rizs
6 tojás
1 citrom
zsemlemorzsa
5 dkg vaj
1 csipet só


A Rizsfelfújt elkészítési módja:
A tejet felforraljuk. Hozzáadunk 1 csipet sót, kevés cukrot, és a vaníliarúd kikapart belsejét. Mikor a tej melegedni kezd és a cukor is elolvadt, beletesszük a rizst. Állandó keverés mellett kb. 15 percig főzzük. Ha a rizs megpuhult, tálra borítjuk és hagyjuk kihűlni. A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéket 10 dkg cukorral kemény habbá verjük. Amikor a hab elég kemény, egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját, belereszeljük a citrom héját, majd az egészet összekeverjük a kihűlt tejberizzsel. Egy tepsit kikenünk vajjal és megszórunk zsemlemorzsával. Beleöntjük a rizses masszát és 180 fokon 45 perc alatt készre sütjük.

Gyümölccsel, mazsolával, lekvárral ízesíthetjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A rizsfelfújt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook