Rizsfelfújt recept
A Rizsfelfújt hozzávalói:1.5 l tej
10 dkg cukor
1 vaníliarúd
30 dkg rizs
6 tojás
1 citrom
zsemlemorzsa
5 dkg vaj
1 csipet só
A Rizsfelfújt elkészítési módja:
A tejet felforraljuk. Hozzáadunk 1 csipet sót, kevés cukrot, és a vaníliarúd kikapart belsejét. Mikor a tej melegedni kezd és a cukor is elolvadt, beletesszük a rizst. Állandó keverés mellett kb. 15 percig főzzük. Ha a rizs megpuhult, tálra borítjuk és hagyjuk kihűlni. A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéket 10 dkg cukorral kemény habbá verjük. Amikor a hab elég kemény, egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját, belereszeljük a citrom héját, majd az egészet összekeverjük a kihűlt tejberizzsel. Egy tepsit kikenünk vajjal és megszórunk zsemlemorzsával. Beleöntjük a rizses masszát és 180 fokon 45 perc alatt készre sütjük.
Gyümölccsel, mazsolával, lekvárral ízesíthetjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: _kleo_, 2006. dec. 24. 14:59
A rizsfelfújt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.