Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Ribizlis süti Zsuzsitól recept

Ribizlis süti Zsuzsitól recept

Elkészítési idő 30 perc

Kalória sok
Szénhidráttartalom sok

A Ribizlis süti Zsuzsitól hozzávalói:
tészta:
210 gramm liszt
170 gramm vaj
1-2 evőkanál fehérbor
2 tojás sárgája
csipet só
1 teáskanál porcukor

ribizlis hab:
6 tojás fehérje
350 gramm cukor
500 gramm ribizli (vagy más bogyós gyümölcs,erdei mix pl)


A Ribizlis süti Zsuzsitól elkészítési módja:
a tésztához való anyagokat összegyúrom, jól összedolgozom, majd kibélelem vele egy tepsi alját. előmelegített sütőben félig megsütöm. (legyen valamennyi széle a tepsinek, kb 5 cm, mert a hab a végén eléggé feljön majd. de a tésztát nem kell felhozni az oldalára, csak lap lesz belőle.) közben a 6 tojás fehérjéből és a cukorból kemény habot verek, amikor megsült félig a tészta, a kemény tojáshabba belekeverem, jól eloszlatva, - nem baj ha rózsaszín lesz tőle - , a ribizlit. ezt a ribizlis habot rálapátolom a félig megsült tésztára, eloszlatom, és kb 15 percre visszateszem a sütőbe. közepes fokozaton. akkor jó, amikor a hab feljön, megpirul a széle és kemény lesz. amikor kihűlt (ha meg tudja várni az ember...vizes késsel, vagy műanyag lapáttal felszeletelem.

a keresztanyám, Zsuzsi készíti nekünk mindig...eddig, mert most elkértem tőle a receptet :)

jótanács: gondolom, h a savanyú ízű gyümölcs(ök) ellensúlyozása miatt van ennyi cukor írva, de szerintem elég kevesebb is!!!

fehérbor: kihagyható, de én nem hagytam ki, igaz, nem is méricskéltem, löttyintettem :)

a sütőfokozatot nem tudom megadni, mert egy régi sütőm van, örülök, h működik :)
vagy van láng, vagy nincsen, így nekem fél órát tartott a sütés, mert eleinte túl gyenge volt a fokozat.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A ribizlis süti zsuzsitól elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook