Ribizlizselés csokis mousse torta recept
90 perc
203 kcal
9 gramm
28 gramm
Piskóta:
- 4 db tojás
- 65 g cukor
- 60 g liszt
- 6 g sütőpor
- 6 g zsírszegény kakaópor
Ribizli zselé:
- 300 g fagyasztott ribizli
- 100 g cukor
- 200 g apenta light málna
- 40 g keményítő
Csoki krém:
- 1 zacskó Gála főzés nélkül készíthető étcsokoládés pudingpor
- 2 dl tej
- 3 dl Meggle cukrászhab
- 100 g étcsokoladé
Díszítéshez: csoki forgács, pár szem ribizli
A Ribizlizselés csokis mousse torta elkészítési módja:
Piskóta: A tojás fehérjét kemény habbá verem. A sárgáját a cukorral fehéredésig verem, majd óvatosan hozzáadom a fehérjét. Lisztet, sütőport, kakaót összekeverem, a habhoz szitálom több részletben, óvatosan összekeverem. 26 cm-es enyhén vajazott tortaformában 150 fokos sütőben 40 perc alatt megsütöm. Miután kihűlt, két kerek lappá vágom. Ribizli zselé: Lábasban mindent összekeverek, folyamatos keverés mellett felfőzöm, majd néha megkeverve hűtöm. Mikor langyos, de még nem dermedt meg, az alsó piskóta lapra kenem, melyet visszatettem a torta formába. Csokoládé mousse krém: A pudingport a tejjel magas falú edényben kézi mixerrel összekeverem, jó sűrű massza lesz. Csokoládét 2 evőkanál vízzel beteszem egy gömbölyű aljú porcelán tálba (pl. müzlis tál) a mikróba 30 mp-re. Kb. 2 perc alatt homogénné keverem. Megglét kemény habbá verem (ezzel kezdek, akkor nem kell lemosni a mixert), a 3/4-ed részét hozzákeverem a csoki krémhez. Majd a ribizli zselére kenem. Rá a másik piskóta karika kerül, a maradék Meggle pedig ennek a tetejére. Torta karikát leveszem, az oldalát is be lehet kenni Megglével. Csokoládé forgáccsal (éles késsel faragni a csokit), ribizlivel díszítem.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bogancs71, 2020. jún. 19. 18:59
A ribizlizselés csokis mousse torta elkészítési módja és hozzávalói.