Rendszertelen, avagy soha meg nem jövő menstruáció (beszélgetés)
Sziasztok!
Kérdésem a következő,hátha tud valaki segíteni:)
Neygedévente fogamzásgátló injekciókat kapok ciszta és egyéb egészségügyi problémák miatt,és már 2 éve egyáltalán nincs menstruációm. Elképzelhető így hogy teherbe essek? Menstruáció teljes hiányánál lehet teherbe esni?Köszi a választ előre is
Sziasztok lányok.
Nem tudom jár-e még valaki erre az oldalra, de azért elmondom a tapasztalatomat.
Nekem évente max. kétszer volt meg a menstruációm. A nőgyógyászom azt mondta, majd foglalkozunk vele, ha gyereket akarok. Szép kis hozzáállás.. Aztán dokit váltottam, aki meg gyógyszerekkel akart teletömni. Én nem vagyok hajlandó gyógyszert szedni, mert az csak átmenetileg oldja meg a dolgot, ha abba hagyom, megint ott vagyok, ahonnan elindultam, csak jó pár kg-val több van rajtam. És elhatároztam, hogy kipróbálom a talpmasszázst. 3 hónap kellett, de eredménnyel jártunk és azóta rendszeressé vált a menstruációm. Én csak ajánlani tudom mindenkinek, aki hasonló helyzetben van.
Köszönöm szépen!
Jó éjt!
jóéjt
és sok szerencsét a dokikhoz
szükséged lesz
úgy jó
minden nap mindig ugyan akkor
mindig ugyanott mérd(csak belül valahol)legalább is egy cikluson belül
a ciklus.hu-n még diagrammot is csinálhatsz
ami sokkal áttekinthetőbb
na ez az okostojásos dolog igaz
fú de nem szeretik, ha értesz is valamit abból amit mondanak
ha magándokihoz mész, biztos fog veled már most foglalkozni
ha sztk-ba
akkor karsz norcoluctot meg clostit és jól túlstimulálnak
és ha eddig nem volt cisztád akkor majd lesz
annyi, hogy a körmükre kell nézni
teszvesz-en láttam olyan csomagot,amiben 50 db is van,és még egyszer talán meg is venném,olyan 4000.- körül van,és legalább tudnám,hogy van-e egyáltalán pé-m.
Hőmérőzök is időnként,de átlagosan mindig 36.5 és 36.8 között van reggel a hőm,de sajnos 1 egész hónapot még nem sikerült megmérnem,tehát nincs viszonyítási alapom,de ha végre megjönne,akkor fogom minden nap.
akkor a pénztárcád kinyithatod
de ha telik rá
én a hőmérőzést tutibbnak tartom
sok pénzt költöttem már ilyen szarokra
ha én arra vártam volna, hogy a doki mondjon valamit
már rég öngyilkos lettem volna a sok fájdalomtól
ezek nem gyógyszerek
de a barátcserjét csak akkor szedd ha megvolt a hormonvizsgálat
Hát ezek közül egyik sem igazán illik rám.
Vhogy jó lenne kideríteni,hogy pé-m van-e,ill.lesz-e!?
Gondolkoztam már,hogy beszerzek ov.tesztet és a köv.menzitől minden nap csinálok...
Hallottam már egyébként erről a bogyókról és sokféle másról is ,de vhogy olyan nehéz eldönteni,hogy mégis melyik lenne a nekem passzoló,kicsit úgy érzem felelőtlenség sok ember részéről mindenfélét beszedni.
Ha mondjuk a dokim konkrétan ajánlana vmit,akkor azt azért nyugodt szívvel bevenném.
Nem tudom,olyan nehéz...és a dokik meg egyébként sem hisznek ilyen csodaszerekben.
egyébként a pcos főbb tünetei
vérzés kimaradás, rendszertelen
szőrösödés
hajhullás
pattanásos bőr
hízás főleg a pocira
bár elmondom, hogy nekem ebbő szinte 1 sem volt
csak a baba nem jött
Van némi felesleg rajtam,de szerintem max.7-8 kg.
Most azon vagyok,hogy lemenjen ez a pár kg,és múlt héttől tornázom is újra rendszeresen.
szedhetsz barátcserjét
vagy cickafarkfűt
progeszteronnal szokták vastagítani
ha pcos vagy akkor valszeg az is alacsony
Ezért legközelebb konkrétan rá is kérdezek erre a pco-ra,hát remélem nem.
:( és van vmi tipp a mnyh vastagítására?
hát én soxor jártam uh-ra
és a dokik nem vették észre
csak akkor amikor már azt keresték, meg is találták
a mnyh-kell egy kis idő
sajnos ha babás is leszel a vékony mnyh nem biztos, hogy kibírja a babát
huhh,azt megköszönném! Már alig várom!:)
Lehet igazad van,sőt biztos...ha jönni akar a baba,előbb utóbb biztos fog.
Köszönöm! :-)
Nem, dehogy állt, még szoptattam, és szoptatok most is, és kb 40-45 napra jött menzeszem, mégis simán teherbe estem. Peteérés attől még van, hogy nem szabályos a ciklus, csak max nem a szokásos időben.
Szerintem, ha a nőgyogyid ezt mondta, biztos megvizsgált és nincs pcos-ed. A praktikák pedig nem biztos, h bogyók, hanem tuti pozitúrák, meg a már emlegetett nyugodt életmód. Nekünk és sok más ismerősömnek is az utazás segített, én és még 2 barátnőm is nyaraláskor estünk teherbe. Boldogság és nyugodtság!!
pár praktikát tudok én is, de majd priviben, mert még elpirulnak a többiek :-))
Gratulálok! Gyönyörű család vagytok!
Az első baba után helyreállt végül a menzeszed,vagy akkor is rendszertelen volt?
Ezt sajnos nem lehet tudni, hátha tényleg igaza lesz...
De megértem a kétségeidet is.
Azt mondta,hogy a hormonok még nem álltak helyre és tulajdonképpen rendszertelen menzesszel is teherbe eshetek,ha meg mégsem jönne a baba,akkor vannak praktikái...gondolom bogyói.
A méhnyálkahártyám is vékonyabb a kelleténél,de ezt is a sok évi tabinak okára írja,és mondása szerint csak várni kell,amíg helyreáll minden,de vhogy nem bízok ebben.:(
További ajánlott fórumok:
- E-vitamin a rendszertelen menstruációra?
- A rendszertelen menstruáció okozhat problémát a gyermekvállaláskor?
- Mitől volt ilyen rendszertelen a menstruációm?
- Ha fogamzásgátlót szed valaki, mégis mitől lehet, hogy rendszertelen a menstruációja?
- A rendszertelen menstruációs ciklus, és a szex?
- Cickafarkfű tea rendszertelen menstruáció esetén használ?