Rendben van a beszédfejlődése a gyerekemnek? (tudásbázis kérdés)
Ha az ún. regressziótól tartassz, az sokkal drasztikusabb lenne, nem csak a beszédet érintené, és több héten keresztül kellene, hogy fennálljon a funkció vesztés.
Persze jó dolog, hogy figyelsz a babádra :) de valószínűleg most kicsit túlaggódtad csak :)
Igen, azert mondom, hogy van jo eszrevetelem is, meg rossz is. Arra lettem figyelmes, h gagyog, vagyis erthetetlen szavakat mond, pedig igazan szepen tisztan beszelt. Vartam 3 napot es azt a gagyogast felvaltottak a 3-4 szavas mondatok. Most viszont ha hallom, h siet, vagy gagyok, nagyon odafigyelek es hallok belole 1-2 ismert szot.
Ezert ilyedtem meg, hogy nem e a vakcina mellekhatasa. Nagyon felek a neurologus mellegharasoktol.... :( Lehet ha nem oltottunk volna ebben az idoszakban, ez fel sem tunik.
Egyebkent semmi megfazas tunet nemvolt. Ajanlott adni paracemol kupot a doki oltas elott, azt adtam is...
Nem valószínű a vakcina mellékhatása, hogy új szavakat kezdett mondani, hanem az ilyenkor életkori szókincs robbanás most a napokban indult be nála.
Egyébként hány napja kapta az oltást? Az oltás immunreakciót vált ki, tehát általában olyan mellékhatásokra lehet számítani, mint egy náthás megbetegedésnél...
Sziasztok, erdekelne engem a velemenyetek, mivel elegge aggodom. Kisfiam nagyon szepen es tisztan mondja a szavakat, 2 szotagbol mondatokat. Meg is nyugodtam, hogy milyen szepen halad, DE, most ahogy betoltotte a masodik eletevet voltunk egy oltasra (nem kotelezore), es masnapra valtozasokat figyeltem meg a beszedeben. Jot is, rosszat is es most nemrudom, ez minek koszonheto. Veletlen egybeeses, vagy vakcina okozta.
Azt vettem akkor eszre, h osszedob nekem 1 teljesen uj mondatot teljesen uj szavakbol. Rengeteg uj szavat kezdett el mondani. De ami aggaszt az az, h sokszor ezeket a tobb szavas mondatokat nem ertem. Tehat nem mondja tisztan, mint pld a 2 szavasat, hanem erthetetlenul, max ha ertek belole 1 szot.
Ez normalis? Vagy a vakcina mellekhatasa? En azt hittem, h a tobb szavas mondatokat is tisztan fogja mondani...
Koszonom a valaszokat.
További ajánlott fórumok:
- Legyen meg mindene a gyerekemnek...
- Köteles vagyok e zsebpénzt adni a kamasz gyerekemnek?
- "Kétnyelvű" gyerekek beszédfejlődése
- Nincs önkontrollja az óvodás gyerekemnek. Jár valaki hasonló cipőben?
- Féltestvére lesz a gyerekemnek.... Előnyök és hátrányok!
- Mi lenne a legjobb megoldás nekem és a gyerekemnek?