Régi farsangjaim nyomában (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Régi farsangjaim nyomában (Az én sztorim)
Az én gyerekkorom a 60-as évekre esik. A falusi iskolának ahová jártam 800-900 fő tanulója volt (Ratkó gyerekek) Ma ugyanebbe az iskolába mindössze 180 tanuló jár.
A farsangot a kultúrházban tartották, külön az alsós és felsős évfolyamoknak, hogy beférjünk. A jelmezesek egész délután kőrbe-kőrbe jártak a terembe. A többiek táncoltak, rosszalkodtak és ették a szülők által elkészített, beadott és majd pénzért megvásárolt szendvicseket. Hogy mi lett a pénz sorsa, az soha nem derült ki.
Műsor nem volt. A jelmezeseket este leleplezték. Nagy volt az öröm, amikor sikerült kitalálni ki volt az álarc alatt. Az nyert apró ajándékot, édességet, akit nem ismertek fel. Később változott a játékszabály. Már nem kellett álarc, a legötletesebb jelmezes nyert.
Ez után következett a tombola húzás. Ezt nagyon vártuk, mert reméltük miénk lesz a főnyeremény torta.
Ugrás a teljes írásra: Régi farsangjaim nyomában
További ajánlott fórumok:
- Eltűnt emberek nyomában, szerinted miért tűnik el ennyi ember? Beszélgessünk...
- Álmok, célok, önismeret, én utam, te utad, a boldogság nyomában és a többi maszlag
- A Némó nyomában című mesében milyen fajta hal a tanító bácsi?
- Mennyibe kerül egy "bohóchal"(némó nyomában)?
- Tudja valaki, hogy van e a Némo nyomában c. mesének második része?
- Éjszakai rákászat, régi emberek nyomában a Börzsönyben