Receptek epekőműtét után (beszélgetés)
Sziasztok!
Egy hete műtöttek epekőre + köldöksérvre ( ha már egyszer ott vagyok :D )Februárban derült ki, hogy kövem van, de soha semmi bajt nem okozott. Bár így utólag visszatekintve voltak ráutaló nyomok, de nem tudtam minek köszönhetem. Lényeg: laparoszkópos műtét,egy db kövem volt, másnap kaptam pár szem kekszet, harmadnap jöttem haza. Székletem azóta sincs :((
Étrendre azt mondták, hogy 4-5 hét diéta. Nagyon óvatos vagyok, félek a fájdalomtól, ezért megválogatom mit eszek.Bár van, hogy kedvem sincs hozzá. Nézegetem, szagolgatom a finom falatokat a hűtőben :D
Csirkelevest, pirítós kenyeret, vajas zsemlét, párizsit, almát sütve - főzve, ezeket ettem 5 nap alatt. Készítettem almalevest is, az fini, laktató. Most virsliben gondolkodom, szerintem azt is lehet enni. Tettem a vajas kenyérre egy kis reszelt sajtot, hogy ne legyen uncsi:) Szénsavas italt ki kell iktatni.Egyenlőre kerülni kell a fűszeres ételeket is.
Ami mehet: fehér kenyér, zsemle, alma sütve - főzve, teák, tej felforralva lehűtve, csirke, hal, ezek párolva, natúr sütésben, a csirke bőr nélkül. Kefír, joghurt, lekvárok amik nem darabosak. Krumpli, répa főzve. Én ettem céklát is.
Ma ittam egy tejes kávét reggel, eddig nem volt problémám.
Aludni jól tudok, forgolódni is. A köhögés az még kellemetlen. Na meg a nevetés :D Akkor le kell fogni a köldököm, bár ez lehet a sérvműtétnek köszönhető. Oldalamba néha nekem is bele nyilal.Várom az első igazi tusolást :)) Holnap lesz a varratszedés, attól tartok egy kicsit. Kissé fura, hogy nem tehetem azt amit szoktam, meg kell gondolnom minden mozdulatomat. De hát ez van, majd elmúlik ez is :)
igazad van..
én sem mondtam le..nincs is semmi bajom tőle
max újhagyma után savkötőt veszek be aszt annyi.
na én nem nagyon foglalkoztam receptekkel..a műtétem után..
jó pár hétig kímélő ételek.. többször kevesebb adag.
aztán a műtétre 4-5 hónapra mindent ettem már..éttermi kajától kezdve mindent szinte.
van egy pár étel amit kerülök de mindent eszem
júliusban volt a műtétem.
koszike az otleteket ,mindenap leirom mitt fozok mit eszik a gyermekem es ha valamitol nem erzi jol magat igy konyeben ra jovunk
aki tud meg tapasztalatbol szolni azt elore is koszonom
szia4 tAVALY NOVEMBERBEN MÜTÖTTEK EPÉVEL. éN IS BAJBAN VOLTAM, HOGY MIT IS EHETEK. éN KEREK VAGYOK, TEHÁT A FOGYI IS RÁM FÉR. nEM TUDOM, HOGY EZÉRT, VAGY MINDENKÉPPEN / a csupa nagy betü véletlen volt! Bocsi!), de nekem legalább három hónapig elég szigoru epe diétét irt eló az orvos.
A lényeg: zsírszegény, durvarost szegény, füszerszegény legyen!
3 napja mutotek a 21 eves fiamat epekovel szeretnek recepteket kerni hogy mit lehet enni
koszonom elore is
További ajánlott fórumok:
- Mit főztél ma? Receptek candidásoknak.
- Kenyérsütő géphez BEVÁLT receptek
- Olyan étel, süti receptek, amelyeket le lehet fagyasztani, s utána is kitűnőek
- Epegörcsök epekőműtét utám 1 évvel! Mitől lehet, mi hozott megoldást? Újabb műtét, de mit vesznek még ki?
- Szent Imre kórház - Epekőműtét
- Pest megyei Flór Ferenc kórházban műtöttek valakit közületek? Epekőműtétre készülök....