Szent Imre kórház - Epekőműtét (beszélgetés)
Sziasztok!
Én jobban féltem tőle, mint kellett volna. De bárki aki előtte van, csak biztatni tudom, hogy nyugodtan menjen a műtétre, mert elviselhető az egész.
Ma már itthon is vagyok. Nekem szerencsém volt, mert két ágyas szobák vannak a kórházban nagyrészt, egy nagyon aranyos csajszival kerültünk egy szobába, így mi végig jól szórakoztunk, nevetgéltünk, a félelem már fel sem merült bennünk.
A műtét utáni időszakot is jól éltük meg. Ma már a fájdalom is csökkent, már az oldalunkon is tudtunk aludni.
Nem vészes egyáltalán, aki előtte van még, menjen nyugodtan, ne féljen, mint ahogy tettem én. :)
Köszönöm mindenkinek, aki segített, bátorított és tanácsokkal látott el.
Javulgassál!
Én már régóta húzom a műtétet, gondot csak néha okozott, és nekem is elöször refluxot állapitottak meg a gyomorfájás okaként, aztán tűnt ki a jó nagydarab epekő
Mit jelent , hogy hol van?
Epehólyagban
És miért veszik ki mindig a hólyagot is, miért nem csak a követ?
Ezt a műtétet csak altatásban végzik, valami gerinc vagy helyi érzéstelenitéssel nem?
Sziasztok!
Tegnap du-án túl estem a műtéten. Tegnap este már nevetgéltünk a szobatársammal, de előtte nagyon sokat hánytam, az nagyon rossz volt. De utána simán felkeltem. Most jobban fáj a sebem a tegnapinál, bár biztos tegnap hatott még a fájdalomcsillapító is.
De tényleg nagyobb volt a félelmem, mint kellett volna.
Most ugyan fáj a vágás, reggel megerőltettük magunkat a szobatársammal. Nagyon sétáltunk. Ezt még nem kellett volna.
De ettől eltekintve jól vagyunk és ha minden igaz, akkor holnap mehetünk haza.
Szia:) Remélem már túl vagy a műtéten ésjól vagy?:)
Most olvasgattam a fórumot, mert naplót kerestem, de látom azok titkosak. Nekem is a gyomrom fájt arra szedtem jó ideje igen magas dózist. Új dokinőhőz mentem ő akadt ki azt mondja ez extrém adag... Mindegy e mellett is fájt a gyomrom. Az epe műtét után megszűnt a gyomorfájásom és a gyógyszert mostmár negyed mennyiséget szedek. Remélem teljesen el is hagyhatom:)
Nekem is van reflux, meg fekély is, ezekre szedtem gyógyszert, de nem hatott, a fájdalom maradt. Ezért is mondja a sebész doki, hogy akkor biztos az epe okozza a fájdalmat.
Hamarosan túl leszek rajta, remélem, hogy utána már megszűnik a fájdalom.
Jelentkezem, amint tehetem.
Szia! Sajnos most nem tudom megmondani,hogy hol a kő.
A sebész orvos 4 vágást mondott és negyedik napon engednek haza a kórházból.
Úgy látom,hogy ahány kórház, annyi verzió.
Köszönöm szépen a belinkelt videót is,meg fogom nézni, sajnos most nem tudom, ez a gép túl lassú hozzá. De otthon megnézem.
Sajnos van bennem félsz, hogy nem biztos, hogy az epekő okozza a fájdalmam. Van refluxom, fekélyem is, így nem vagyok benne biztos, hogy a fájdalmam megszűnik a műtétettel. De ez hamarosan ki fog derülni.
A diétát meddig javasolt betartani? Olvastam fél évről is, az orvosom rövidebb időt mondott. Bár gondolom ez is egyénfüggő.
Meg tudod mondani pontosan hol van a kő? Mert vannak olyan esetek, mikor nem kell "műtét", mert gyomortükrözés során ki lehet szedni a követ, de ehhez fontos tudni a pontos helyet.
Viszont ha műtéti beavatkozás van, az laparoszkóppal történik és általában 3( egyiken megy be a kamera, másikon a műszerek, a harmadikon pedig felfújják a hasüreget szén-dioxiddal) lyukkal (0,5 cm) meg szoktuk oldani.
Ébredés után elenyésző fájdalomra lehet számítani,viszont ha a panaszok nem szűnnek a műtét után sem, akkor érdemes még tovább keresgélni, ezért fontos MINDENRŐL tájékoztatni kezelőorvosod. A szövődménymentes műtét után már másnap vagy még aznap is hazamehetsz, de ezt is a saját orvosod, a saját helyzetedtől függően fogja eldönteni. A varratokat pedig a műtét után 5-7 nappal szoktuk eltávolítani.
Utána az orvos által mondott diétát érdemes betartani, és kerülni a nehéz ételeket.
( [link] ez gy videó magáról a műtétről)
Sziasztok!
Néhány nap múlva epekő műtétem lesz. Örülnék, ha írnátok a menetéről.
Mit tanácsos vinni a kórházba? Hogy zajlik? Bármit amit hasznosnak véltek megosztani.
Köszönöm szépen.
További ajánlott fórumok:
- Szent Imre kórház szülészete
- Szent Imre Kórházban 2010-ben születendő babák
- Szent Imre kórház, fül-orr-gégészet, tapasztalatok!
- Szent Imre Kórházban, kinél mennyibe kerül a szülés?
- Orvosajánló a Szent Imre kórházban
- Mi a véleményetek dr. Horváth Ferenc szülész-nőgyógyász szakorvosról? (Szent Imre Kórház)