Rántott tök pikáns burgonyával recept
A Rántott tök pikáns burgonyával hozzávalói:1 db tök kisebb
3 db tojás
ételízesítő
bors
zsemlemorzsa
liszt
1 kg burgonya
4 db fokhagymagerezd
olaj
A Rántott tök pikáns burgonyával elkészítési módja:
A burgonyát megpucoljuk, cikkekre vágjuk és tepsibe tesszük.1 dl olajban elkeverjük a zúzott fokhagymákat és a burgonyára öntjük. Fóliával letakart sütőben 200 fokon 35 percig sütjük, majd levesszük a fóliát és 180 fokon tovább sütjük még 20 percig.Közben a tököt kimagozzuk, meghámozzuk, majd ujjnyi szeletekre vágjuk. Ételízesítővel, és borssal fűszerezzük, majd duplán bepanírozzuk. Forró olajban, közepes lángon 10 percig sütjük. Sajttal szórjuk meg a rántott tököt, és akkor komplett fogásunk lesz.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2014. márc. 30. 22:37
A rántott tök pikáns burgonyával elkészítési módja és hozzávalói.