Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Rántott tök pikáns burgonyával recept

Rántott tök pikáns burgonyával recept

A Rántott tök pikáns burgonyával hozzávalói:
1 db tök kisebb
3 db tojás
ételízesítő
bors
zsemlemorzsa
liszt
1 kg burgonya
4 db fokhagymagerezd
olaj


A Rántott tök pikáns burgonyával elkészítési módja:
A burgonyát megpucoljuk, cikkekre vágjuk és tepsibe tesszük.1 dl olajban elkeverjük a zúzott fokhagymákat és a burgonyára öntjük. Fóliával letakart sütőben 200 fokon 35 percig sütjük, majd levesszük a fóliát és 180 fokon tovább sütjük még 20 percig.Közben a tököt kimagozzuk, meghámozzuk, majd ujjnyi szeletekre vágjuk. Ételízesítővel, és borssal fűszerezzük, majd duplán bepanírozzuk. Forró olajban, közepes lángon 10 percig sütjük. Sajttal szórjuk meg a rántott tököt, és akkor komplett fogásunk lesz.


Kategória: Egytálételek receptjei


A rántott tök pikáns burgonyával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook