Rakott nokedli recept
A Rakott nokedli hozzávalói:Nokedli:
1 kg liszt,
3 tojás,
só és víz (amennyit felvesz)
Töltelék:
10 -05 dkg bacon,
kis olaj,
80 dkg füstölt (esetleg lecsó-)kolbász
10 kenyénre főtt tojás
Tetejére:
1 pohár tejföl,
15 dkg bármilyen reszelt sajt
A Rakott nokedli elkészítési módja:
A nokedli tésztáját forrásba lévő vízbe kiszaggatjuk, majd pár perc főzés után hideg vízbe szűrjük, és folyó-víz alatt leöblítjük. A tojást keményre főzzük és a kolbásszal együtt karikára szeleteljük. A kolbászból kisütjük a zsírját és leszűrjük. A nokedlit a megpirított szalonnával összeforgatjuk. Egy tepsit (jénait) megkenünk olajjal majd a fél adag nokedlit elterítjük benne. Ráhalmozzuk a tojást a kolbászt,majd a maradék galuskát. A tetejét megkenjük a tejföllel és megszórjuk a sajttal. Kb. 20 percig sütjük 180°-on, amíg a sajt szépen megpirult.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2017. ápr. 6. 07:12
A rakott nokedli elkészítési módja és hozzávalói.