Rágalmazás, becsületsértés (beszélgetés)
Ez azért valami komolyabb ügy lehet. Hazugságvizsgálatot nem sűrűn vetnek be. Mekkora összegről van szó?
Ujjlenyomat a rendőrségen, az örökre ott marad, rabosítás. :/
Ha van valami, amiről esetleg még te sem tudsz, ha nincs, keressetek fel egy jobb ügyvédet, mert nagy bajba kerülhettek.
Köszönöm szépen mindenkinek... Kíváncsian várom mi lesz a vége... Hazugsagvizsgalat es Ujjlenyomat vétel lesz még amit itt a haz kutatás alkalmával mondtak
🤷🤷....
Engem ugyan nem bántasz.🙂
Nem voltam még olyan helyzetben, hogy a vonatkozó törvényekkel ismerkednem kelljen.
Nem tudom, hogy a rendőrnek meddig terjednek a jogai.
Én inkább hitelrontásért pereskednék, hiszen akár az albérletet is felmondhatnák, hogy nem vagytok megbízhatóak,
Azt kell megtudnod, mi alapján volt házkutatás, hiszen ok nélkül nem mehetnek be, valaki, ha nem is volt igaz, de mégis ellenetek tehetett feljelentést.
Egyébként én is azt javasolnám, nyeljétek le a békát, hiszen ismereteim alapján semmi nem fog történni, a feljelentő kap egy ejnye-bejnyét. Ti viszont vehettek ki x nap szabadságot, fizethettek ügyvédet, és vagy sikerül, vagy nem bebizonyítani, hogy mi is az igazság. És rengeteg, feszültség, idegeskedés, amíg az ügy folyik.
Szia.
Ahogyan írtad, pontosan úgy. (legalább is itt)
"helyi kiskirályok"
Mi már 7 éve voltunk hasonló cipőben (nem lopás vádjával), a megyei rendőrkapitányság vizsgálatot indított és elmarasztalta az intézkedő rendőröket és kaptunk egy "Elnézést levelet". Ennyi.
Valóban többe került az a levél, mint ha ültem volna a fenekemen, mert azon emberek akkor sem tudták, hogy nem igazak a vádak, nem lobogtattam utána a levelet.
Így igazad van!
A rendőr meg azt fogja mondani polgárperes eljárás évekig elhúzódik,gatyád rámegy gondold át.
Szépen kisétálsz,elfelejted,ennyi...
Azért besétálni a megyei rendőrségre panaszt tenni a helyi rendőrség ellen és feljelentést tenni hamis vád, rágalmazás és becsületsértésért, még nem feltétlen kell ügyvéd.
Persze nem baj, ha van kéznél, de nem feltétele.
Szia.
Igen.
Rágalmazásért és becsületsértésért lehet feljelentést tenni.
Ha a rendőrség jogalap nélkül (bizonyíték hiányában) végzett hákutatást, vagy egyéb, akkor ott is panaszt tenni.
De csatlakoznék Guruljka hozzászólásához is, hogy ügyvédhez fordulni és megteszi a kellő jogi lépéseket.
Mindenképp kelll ügyvéd. Itt is ezt mondják.
Jó cikk a lehetőségek tisztázására és magyarázatára.
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy tehetünk e feljelentést rágalmazás illetve becsületsértés miatt, azért mert megvádolták a lányom egy nagy összeg ellopásával, persze kiderült köze nincs hozzá!! De a házkutatás, illetve a többi bolt előtti lejáratás megvolt...
Mit tudunk tenni ilyenkor?
Köszönöm az értelmes válaszokat előre is.