Rácsos sütemény recept


50 dkg liszt
25 dkg Rama
20 dkg cukor
1 tojás
1-2 dl tej, vagy tejföl
sütőpor
vaníliás cukor
citromhéj
1 kk fahéj
Tetejére
kb. 4-5 ek lekvár (amennyi a tésztalap megkenéséhez elég)
A Rácsos sütemény elkészítési módja:
A tésztához az anyagokat gyorsan összegyúrjuk, hideg helyre tesszük kb. fél órára. A tészta 2/3 részét félretesszük, ebből lesz a rács a tetején, a nagyobbik részt kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt, vagy Ramával kikent, liszttel megszórt tepsibe tesszük. Megkenjük lekvárral, megszórjuk darált dióval. A félretett tésztából csíkokat sodrunk, és rácsként a lekváros tésztára rakosgatjuk. Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 5b16ee1e74, 2014. dec. 15. 14:27
A rácsos sütemény elkészítési módja és hozzávalói.