Ráckevéről mik a vélemények? (beszélgetés)
Amilyen pletykák róla jártak, tényleg inkább eufemizálta a sorozat.
Fun fact, hogy nagybátyám az MCCD-nél dolgozott akkoriban, ami Jimmy kazijait gyártotta (meg Bódi Guszti és egyéb mulatósok carjait. Habzottunk is mint a szappan, hogy miért pont ezeket sokszorosítják, nem valami metál bandákét. 🤣)
Csepelen lelte halálát Jimmy.
Mi is meg voltunk döbbenve, mikor hallottuk a hírt. Tényleg egy egész ország sokkolódott le, még az is aki nem rajongott a művészetéért.
Unokatesóméknak van nyaralójuk az Angyali-szigeten, még a nagyszülők vették annak idején. Nagybátyám előrelátó volt, és kért autogrammot Jimmy-től, míg a Cinger néni kocsmájában pihente ki a királyság fáradalmait.
(A családi legendárium szerint mikor odament az asztalához aláírásért, alig tudta elsöpörni az üres felespoharakat, hogy a kis cetlire lekarmolja a nevét. :D)
Sok nyarat töltöttem a Szigeten, életem legszebb élményei közé tartozik, csoda egy hely. Akkor volt még igazán kalandos, amikor nem terjedtek el a mobiltelefonok, így előre pontosan jelezni kellett az érkezési szándékot, hogy viharos gyorsasággal át lehessen evezni a látógatóért. És ugye amíg a túlparton volt a csónak, a Szigetről te ki nem jutottál (max. a szomszédot kérhetted meg egy fuvarra). 😂
Imádtunk a vizen bohóckodni, én ott tanultam meg normálisan evezni és irányban tartani a vasccsónakot. Ami különösen fontos volt, hogy a kacsázással ne vigyük el a pecások damiljait botostul. 😋
Az Angyali szigeten volt egy házunk, nem messze a Jimmyétől. Sajnos elfelejtettem fotózni, amikor a kocsmában összefutottunk. Pedig milyen értékesek lennének ma azok a fotók. 😆
Mivel a ház a szigeten volt, csónakkal volt megközelíthető, ami egyszerre csak az egyik oldalon tudott lenni, tehát ha valaki jött, át kellett menni érte, ez nem volt túl komfortos. És a bevásárlás sem. De a nyugalom, a Duna csendje, látványa kárpótolt. Még azért, is, hogy egy ekkora híresség lakott a szomszédságban. Állandóan nem szerettem volna ott lakni, de hétvégi háznak tökéletes volt.
Regen jartunk oda par evig egy rendszeres rendezvenyre, amikor meg a kastely nyitva volt. A kastelyt magat nagyon szerettuk, az etterme szuper volt, a szemelyzet kedves, szivesen mentunk mindig, de bezart.
Maga a varos eleg felejtos szerintem, nem sok dolog van. A furdo akkoriban (mondjuk 10 eve nagyjabol) eleg kellemetlen es koszos volt, nem is voltak kedvesek se. A Dunaban jot lehetett altalaban furdeni de a szabadstrandon nem volt semmi szinte, a legnagyobb gond a wc volt, ami volt ugyan, de minosithetetlenul mocskos. Enni-innivalo akkor volt ha vittel, vagy lehetett pizzat rendelni, sokan csinaltak ezt...
Nyár, ladikja mindnekinek volt, Kerekzátony szigetre a révész vitt át, kolompolni kellett neki.
Gözhajójárat is volt. Nagybátyám ott volt kocsmáros. A hídhoz közel két vizimalom is omlófélben volt A falu csöndes rendes
Ez volt az '50es években
Ma az elnyomott kisebbség öli egymást a drogért
További ajánlott fórumok:
- Mi a véleményetek a Szulejmán c. török filmsorozatról
- Mi a véleményed a Hal a Tortán c.műsorról?
- Mi a véleményed az egészségügyről?
- Mi a véleményetek az Amway termékeiről?
- Mi a véleményetek a felháborító anyakönyveztethető nevekről?
- Ha valaki ír Ráckevéről vagy ismerős arra, tudna pár kérdésre válaszolni?