Puli kutyáról kérdések (beszélgetés)
Dehogy vakul meg, ha levágják a szőrét!
A juhászok is megnyírják nyáron.Az uszkárnak is olyan nemezes hosszú szőre lenne, ha nem nyírnák, mégse vakul meg.
:DDD
Az enyém mindig a németjuhászt terelte! :DDD
Szerintem nem fáj neki, ha a tövénél nem húzod. ;)
és az a tépés fájni fog neki?
az enyém aztán tényleg mindenkit megharap. meg a kis faxom ki van vele hogy reggel hatkor a nyuszitésével kelt meg az ugatásával. eltelik egy két honap veszik egy mangalicát a kert végébe aztán hadd hajtsa azokat!!!:D
Ha jól megfigyeled a pulidat, látni fogod, hogy ha nincs napfény, "eltűrődik" a frufruja... Tilos levágni!!! Márcsak azért is, mert máshogy vannak "összerakva", mint a többi kutya. A többinek van valami hártya a szemén, ami a pulinak nincs. Ezért van, hogy megvakul, ha levágod a frufruját.
Mi történt vele, hogy ilyen mogorva? A puli egy négylábú, szőrgombóc formájú párna, aki elvileg imádja a gazdáját és a gyerekeket. De tény, hogy csak 1 gazdája lehet, és talán még jobban ragaszkodik ahhoz az emberhez, mint bármelyik másik kutya. Mikor elköltöztem az exemtől, otthagytam neki a drágámat, mert kertes ház után meghülyült volna az első emeleten. 2 hét után rájött, hogy nem megyek haza. Az első adandó alkalommal megszökött, soha nem találták meg. Csak remélni tudom, hogy valaki befogadta és talált magának valakit. :'(
Nagyon kell szeretni, sokat kell vele foglalkozni és akkor jobb lesz szerintem.
Amúgy én sem hordtam kutyakozmetikushoz. Ha ez megnyugtat, egyszer vidd el és kérd meg a kutyakozmetikust, hogy mutassa meg, hogy is kell tépni, utána már te is tudni fogod. ;)
kell a fenét.3éves koromtól van pulink. Azaz mostmar a szüleimnél van Jó választás volt. A puli az nem kutya,a puli az puli.
Tépni kell a szörét.A szemét nem zavarja egyáltalán, söt,nem szabad eltürögetni.NEhogy levágd!