Pszichológiai kérdések-avagy család és párkapcsolat (beszélgetés)
igen..ezt is mondta a professzor,hogy azért szeretünk olyan párt választani mint apánk,mert ránk is hasonlít[hisz tőle és anyánktól lettünk]..az ember meg nyilván olyan embert választ akivel jól kijőn,és nyilván olyannal jőn ki jól,akiben sok kőzős vonás van..a párom akivel msot szünetelünk,ő kevésbé hasonlít apámra,viszont jól kijőttünk,csak részemről elmúlt a lángolás nagyjából,és gondolkodási időt kértem,mert nem akarom őt becsapni,nem érdemli meg mert nagyon szeret és nagyon sokat adott..
Végülis azért akartam ezt a szünetet,hogy megismerjem magam jobban és elgondolkodjam mit akarok,hisz az a fiú aki megtetszett tényleg nagyon hasonlít apumra..viszont ő rossz példa számomra..és nem tudom mi lenne a helyes dőntés:S
Sok esetben megfigyelhető ez a jelenség.
Nálunk pont az ellentéte van. Nincs jó kapcsolatunk az apánkkal, se nekem, se a nővéremnek, és mindkettőnk férje pont az ellentéte az apánknak. Szüleink házassága rossz, a miénk jó.
Egyébként egy darabig én is vonzottam az apámhoz hasonló pasikat, de szerencsére rájöttem, hogy egy olyan ember mellett sosem leszek boldog.
Érdekes téma ez és részben igaz is lehet. Biztos hogy keresünk valami hasonlót, ami az apánkban is volt, hiszen őt ismerjük és legalább nem lepődünk meg. Legalábbis tudat alatt biztos közrejátszik. Tényleg jó kérdés, hogy akkor a rossz házasságot törvényszerűen rossz követ-e.
De szerintem ez nem így van, mert lehet, hogy csak azokat a tulajdonságokat keressük a párunkban, ami szimpatikus az apánkban és ezek mellett még számtalan más tulajdonság is lehet, hiszen nincs két egyforma ember. Másrészt mi sem teljesen az anyánkra hasonlítunk, hanem mindkéát szülőre. Legalábbis én azt veszem észre magamon, hogy apukámból is sok minden van bennem. Akkor meg végülis olyat keresek, aki hasonlít rám.
Lehet, hogy tudományosan igaz amit elmondtak,de a kivétel erősíti a szabályt. Én nagyon szerettem és szeretem most is az Édesapámat, de nem az Ő tipusú férfiak jönnek be nálam.
Gondolom itt majd jobban lejön, minden nő az apját keresei-e a párjában. :)
Nem kell mindent elhinni amit egy pszichologus mond , de meg a kutasi tenyeknek sem muszaly hinni :)
Aztan ugye azt sem tudjuk mihez lettek viszonyitva ezek a kutasok ?
Mindeg van,volt,lessz kivetel....
sziasztok
Ma voltam szegeden pszivhológiai napokon.
Az egyik előadás amire beültem,a család és párkapcsolat ősszefüggéséről szólt.
Az illető, aki az előadást tartotta arról beszélt, hogy egy lány, olyan párt választ, aki hasonlít belsőleg és külsőleg az apjára[egy fiú meg persze egy lányban az anyját keresi] :]ez alá van támasztva kutatási eredményekkel, amiket megmutogatott. . Ezt eddig is tudtam, de nagyon ledőbbentem rajt, mert egy srác aki bejőn tényleg nagyon hasonlít apumra mind belsőleg[szakma, horoszkóp, hobbi, stílus stb] mint külsőleg. . Eddig nem nagyon értettem miért olyan külőnleges számomra, de így már teljesen világos[mondjuk már eszembe jutott ez előbb is,mert feltűnő a hasonlóság] :] Az előadás végén felszerettem volna tenni a kérdést, hogy 1. mivel a lánygyerekek hasonlítanak az anyjukra viselkedésileg és olyan párt is választanak, mint az apjuk, akkor ugyanolyan rossz házasságuk lesz mint a szüleiknek?Vagy egyáltalán okos dolog olyan embert választani, aki hasonlít apánkra de ő pedig negatív minta számunkra?Lehet egyáltalán sikeres egy kapcsolat ha apánkhoz hasonló embert választunk?[mondjuk én apám sosem tőrődőtt velem és nem volt kőztünk szoros kapcsolat,anyámmal pedig szőrnyű a kapcsolata]
2. ha egy családban 2lánytestvér van, akkor mindegyik az apját keresi a párjában, és olyat választ mint az apa?
Nektek mi a véleményetek?:]
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek megviselhet egy párkapcsolatot, ha sérült gyermek van a családban?
- Nemrégiben súlyos családi tragédia történt, nem tudom feldolgozni... szerintetek menjek pszichológushoz?
- Mivel lehetne értelmét találni az életemnek? 30 feletti vagyok és se saját lakás, se jó munka, se rendes párkapcsolat, se család?
- Az anyakkönyvi kivonaton van 1 olyan kérdés, hogy az anya családi állapota. Nem vagyok házas párkapcsolatban élek. Mit írjak...?
- Pedagógiai és családsegítő munkatárs tanfolyamra járok. Hogyan kezdjek pszichológiai vagy pedagógiai esszét írni?
- Hol van a határ a családtól való elszakadás és a párkapcsolat között