Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Pszichológiai kérdések-avagy család és párkapcsolat fórum

Pszichológiai kérdések-avagy család és párkapcsolat (beszélgetés)

19. 9d1c6d6ed1 (válaszként erre: 18. - Bujamaja)
2010. okt. 18. 19:49
amikor eroszakkal visznek akkor meg csak azert sem figyelsz oda ha erdekelne is,de most itt az ido amikor kilatastalan a helyzeted,indulj el es keresd a sajat erdekedben. de ha lehet ne a jehova tanuinal mert az mar eleve szekta es nem vallas.
2010. okt. 17. 10:21
hallgattam eleget 15éven át..templomba vittek stb..semmit nem ért,és nem is érdekel a vallás,az nem fog rajtam segíteni,csak magamon tudok..
17. 9d1c6d6ed1 (válaszként erre: 1. - Bujamaja)
2010. okt. 16. 21:16
probalj meg vallasi uton is tudakozodni a csalad es parkapcsolatrol nem veszithetsz semmit ha ezt is meghalgatod.
2010. okt. 16. 21:08
már régóta beszélgetünk róla,de nem találtunk rá megoldást.van amikor nagyon jó,főleg akkor ha iszok alkoholt és el tudom magam engedni..de ez ritkán van,és már annyira elegem lett ebből hogy egyre tőbbet vitatkozok vele ez miatt,és amiatt hogy nem tudja azt adni amit szeretnék..amiatt talán csőkkent a lángolás..viszont ezenkívül minden téren őssze illünk és fáj a szívem eldobni ez miatt:[ viszont ha ez nem jó akkor semmi,mert ez egy jó párkapcsolat alapja.szüleim 30éve ácsorognak egy olyan kapcsolatba,ahol nem hogy a szex de semmi nem jó,sőt..tehát én szeretnék bátor lenni,de nem akarok meggondolatlanul dőnteni.[na meg persze ez úgy szokott lenni,hogy akivel a szex jó,az pl.nem tőrődik veled,vagy megcsal stb. akivel nem azzal meg más].nehéz..
15. martin3 (válaszként erre: 14. - Bujamaja)
2010. okt. 16. 20:59
de nem tudod megbeszélni vele, hogy milyen legyen a szex? ha valóban szereteitek egymást ez nem akadály, a szex tanulható!!!!
2010. okt. 16. 20:53
nekem fontos,hogy minél jobb ember legyek minden téren,mert amit szüleimtől láttam azt nem szeretném megismerni..harmóniában szeretnék lenni őnmagammal és elérni a céljaimat,olyat csinálni amit szeretek és olyan emberrel lenni akit szeretek..szeretem a pszichológiát,járok pszichológiai előadásokra,olvasok ilyen fajta kőnyveket és járok pszichológushoz is,mivel egyedül nem tudnám feldolgozni a kiskori traumákat amiket meg kellett élnem a szüleim miatt[apám megvert,engem és anyámat is,bár anyám mindenkiből ilyen reakciót vált ki,verték egymást,féltékenykedések anyám részéről,apáméról megcsalás,veszekedések,amibe én és tesóm is be lettünk vonva]szóval én nem szeretnék ilyen életet,ezért szeretném mindig a legjobb dőntést hozni.Felvettek egyetemre,de olyanra amit nem szeretnék igazán,ezért halasztottam és elkezdtem okj-s sulit,és most azt csinálom amit szeretek szívvel-lélekkel..tehát sokat gondolkodom mostanában arról,hogy párkapcsolatban mit kéne lépnem..attól félek,hogy sosem találok már ilyen rendes pasit,aki így szeret másfél év után is mint az elején,és ennyit megtesz értem..és nem akarok tévedni,és mást választani a jó szex reményében,mert ha mással sem lesz jobb a lelki dolgaim miatt,akkor pedig őrőkre bánni fogom:[
13. psycheee (válaszként erre: 9. - Bujamaja)
2010. okt. 16. 20:35
Nagyon jól tetted! Kevés ember vállalkozik arra, hogy megismerje önmagát. De ez ne az eszközöd legyen a párválasztásban, hanem a célod!
2010. okt. 16. 20:34
másfél éve vagyunk együtt,az elején jó volt,de akkor sem tőkéletes..igazából nálunk a szexel van baj..meguntam hogy nem élvezem,és már kedvem sincs ezét..az elején még élveztem nagyjából de akkor sem volt jó annyira hogy eljussak a csúcsra..3barátom volt eddig,ez a 2.hosszabb,és igazából másokkal még jó sem volt..ezért kértem szünetet,hogy elgondolkodjam,megéri e feladni ezt az egyébként jó kapcsolatot,olyanért ahol esetleg a szex jó lenne de más nem..Igazából nálam lelki dolgok is kőzre játszanak..gyermekkorom óta feszült vagyok és ideges,nem tudom magam elengedni soha stb. tehát előszőr a saját lelki dolgaimat kellene megoldani..most éppen erre tőrekszem:]
2010. okt. 16. 20:32
állítólag ez tényleg így van, tudat alatt is őket választjuk/választják(a férfiak). nagy százalékban ez így is van, még akkor is, ha hadakozunk ellene, hogy tuti nem...de igen!
10. melissam (válaszként erre: 9. - Bujamaja)
2010. okt. 16. 20:22
Szerintem 19 évesen ha elmúlt a lángolás, akkor továbbléphetsz. ha már el kell gondolkodnod, hogy akarsz e vele lenni, akkor mindegy is. szerintem, de nem ismerlek benneteket.
9. bujamaja (válaszként erre: 5. - Melissam)
2010. okt. 16. 20:18

igen..ezt is mondta a professzor,hogy azért szeretünk olyan párt választani mint apánk,mert ránk is hasonlít[hisz tőle és anyánktól lettünk]..az ember meg nyilván olyan embert választ akivel jól kijőn,és nyilván olyannal jőn ki jól,akiben sok kőzős vonás van..a párom akivel msot szünetelünk,ő kevésbé hasonlít apámra,viszont jól kijőttünk,csak részemről elmúlt a lángolás nagyjából,és gondolkodási időt kértem,mert nem akarom őt becsapni,nem érdemli meg mert nagyon szeret és nagyon sokat adott..

Végülis azért akartam ezt a szünetet,hogy megismerjem magam jobban és elgondolkodjam mit akarok,hisz az a fiú aki megtetszett tényleg nagyon hasonlít apumra..viszont ő rossz példa számomra..és nem tudom mi lenne a helyes dőntés:S

2010. okt. 16. 20:17
egyes esetekből nem kell mindig az általánosra vonatkoztatni:)
7. 8f453e64f1 (válaszként erre: 1. - Bujamaja)
2010. okt. 16. 20:16

Sok esetben megfigyelhető ez a jelenség.

Nálunk pont az ellentéte van. Nincs jó kapcsolatunk az apánkkal, se nekem, se a nővéremnek, és mindkettőnk férje pont az ellentéte az apánknak. Szüleink házassága rossz, a miénk jó.

Egyébként egy darabig én is vonzottam az apámhoz hasonló pasikat, de szerencsére rájöttem, hogy egy olyan ember mellett sosem leszek boldog.

6. psycheee (válaszként erre: 1. - Bujamaja)
2010. okt. 16. 20:11
A 2 testvérre egész más hatással van a 2 szülő. Lehet hogy az egyikre az apa volt nagyobb befolyással, a másikra az anya. Mindenkinek van vele született komplexusa, csak nem mindegy, hogy pozitív, vagy negatív.
2010. okt. 16. 20:04

Érdekes téma ez és részben igaz is lehet. Biztos hogy keresünk valami hasonlót, ami az apánkban is volt, hiszen őt ismerjük és legalább nem lepődünk meg. Legalábbis tudat alatt biztos közrejátszik. Tényleg jó kérdés, hogy akkor a rossz házasságot törvényszerűen rossz követ-e.

De szerintem ez nem így van, mert lehet, hogy csak azokat a tulajdonságokat keressük a párunkban, ami szimpatikus az apánkban és ezek mellett még számtalan más tulajdonság is lehet, hiszen nincs két egyforma ember. Másrészt mi sem teljesen az anyánkra hasonlítunk, hanem mindkéát szülőre. Legalábbis én azt veszem észre magamon, hogy apukámból is sok minden van bennem. Akkor meg végülis olyat keresek, aki hasonlít rám.

2010. okt. 16. 20:03
Vagy az is lehet,kivétel erősíti a szabályt!:D Imádom az apámat ugyanis,de a párom,külsőleg,belsőleg teljesen az ellentéte!
2010. okt. 16. 20:01

Lehet, hogy tudományosan igaz amit elmondtak,de a kivétel erősíti a szabályt. Én nagyon szerettem és szeretem most is az Édesapámat, de nem az Ő tipusú férfiak jönnek be nálam.

Gondolom itt majd jobban lejön, minden nő az apját keresei-e a párjában. :)

2010. okt. 16. 20:00

Nem kell mindent elhinni amit egy pszichologus mond , de meg a kutasi tenyeknek sem muszaly hinni :)

Aztan ugye azt sem tudjuk mihez lettek viszonyitva ezek a kutasok ?

Mindeg van,volt,lessz kivetel....

2010. okt. 16. 19:55

sziasztok

Ma voltam szegeden pszivhológiai napokon.

Az egyik előadás amire beültem,a család és párkapcsolat ősszefüggéséről szólt.

Az illető, aki az előadást tartotta arról beszélt, hogy egy lány, olyan párt választ, aki hasonlít belsőleg és külsőleg az apjára[egy fiú meg persze egy lányban az anyját keresi] :]ez alá van támasztva kutatási eredményekkel, amiket megmutogatott. . Ezt eddig is tudtam, de nagyon ledőbbentem rajt, mert egy srác aki bejőn tényleg nagyon hasonlít apumra mind belsőleg[szakma, horoszkóp, hobbi, stílus stb] mint külsőleg. . Eddig nem nagyon értettem miért olyan külőnleges számomra, de így már teljesen világos[mondjuk már eszembe jutott ez előbb is,mert feltűnő a hasonlóság] :] Az előadás végén felszerettem volna tenni a kérdést, hogy 1. mivel a lánygyerekek hasonlítanak az anyjukra viselkedésileg és olyan párt is választanak, mint az apjuk, akkor ugyanolyan rossz házasságuk lesz mint a szüleiknek?Vagy egyáltalán okos dolog olyan embert választani, aki hasonlít apánkra de ő pedig negatív minta számunkra?Lehet egyáltalán sikeres egy kapcsolat ha apánkhoz hasonló embert választunk?[mondjuk én apám sosem tőrődőtt velem és nem volt kőztünk szoros kapcsolat,anyámmal pedig szőrnyű a kapcsolata]

2. ha egy családban 2lánytestvér van, akkor mindegyik az apját keresi a párjában, és olyat választ mint az apa?

Nektek mi a véleményetek?:]

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook