Princess torta - Hercegnő torta Svédországból / Fröken recept
120 perc
A Princess torta - Hercegnő torta Svédországból / Fröken hozzávalói:
3 db tojás, 1,5 dl cukor, 3/4 dl liszt, 3/4 dl krumpliliszt vagy gustin étkezesi keményítő, 1 tk sütőpor
Tejszínkrémhez: 3 dl tejszín, 2 tojás sárgája, 1 ek cukor, 1 ek liszt. Ezt felfőzni.
2 tk zselatinport,kicsi meleg víz 2 dl tejszínt és 2 tk vaníliáscukor
A Princess torta - Hercegnő torta Svédországból / Fröken elkészítési módja:
A tortalapot a fent említett hozzávalókból Zsírozott, lisztezett formában 175 C-on kb. 30 percig sütjük. A tejszínkrémet is felfőzzük a tejszínből,tojássárgából,lisztből és a cukorból!Ha kész a zselatinport kis vízzel kikeverjük,a 2 dl tejszínt a vaniliás cukrot kemény habbá verjük és az egészet összekeverjük. A tortalapot kettévágjuk, és ezzel a krémmel töltjük meg, a tetejét is bevonjuk vele. A díszítéshez: 300 g mandula massza+ zöld ételfesték + porcukor.(Vagy zöld marcipántömbel is dolgozhatunk!) Alaposan összegyúrni, 2 papír között kinyújtani, és a tortára teríteni. Ha lelóg, akkor a tortát csinosan körbevágni, és ízlés és alkalom szerint marcipánokkal és egyéb tortadíszekkel tovább csinosítjuk!
Isteni finom torta.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: e584b61b26, 2010. jan. 29. 11:49
A princess torta - hercegnő torta svédországból / fröken elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.