Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Pozsonyi diós patkó recept

Pozsonyi diós patkó recept

A Pozsonyi diós patkó hozzávalói:
50 dkg liszt,25 dkg vaj, 5 dkg porcukor, 2 tojás,+ 3 tojás sárgája, 3 dkg élesztő, tej a futtatáshoz, csipet só,
Sziruphoz: 1/4 kg cukor, 3-4 dl víz, 30 dkg örölt dió, 20 dkg morzsa, 1/2 citrom reszelt héja, 8 dkg mazsola,törött fahéj,


A Pozsonyi diós patkó elkészítési módja:
50 dkg lisztbôl, 25 dkg vajból, 5 dkg porcukorból, 2 egész tojásból és 3 sárgájából, 3 dkg kevés hideg tejjel elkevert élesztôbôl és egy csipet sóból nem nagyon kemény, de nem is lágy tésztát gyúrunk, és jó erôsen kidolgozzuk. Annyi részre osztjuk, ahány rudat vagy patkót csinálunk, és kis cipóformákat alakítunk belôlük. Ezeket néhány perc múlva vékonyra kinyújtjuk és megtöltjük a következô töltelékkel: 1/4 kg cukorból és 3-4 dl vízbôl szirupot fôzünk, majd amikor kihűlt, belekeverünk 30 dkg ôrölt diót, 20 dkg finom morzsát, 1/2 citrom reszelt héját, 8 dkg mazsolát és egy kevés törött fahéjat. A megtöltött és összecsavart tésztákat patkó alakúra formáljuk, kizsírozott tepsibe rakjuk és tojással megkenjük. Hűvös helyre tesszük és fél-egy óra múlva újra megkenjük. Ezután ismét pihentetjük fél órát. Kis lángon, lassan sütjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A pozsonyi diós patkó elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook