Porhanyós sajtos pogácsa recept

50 dkg rétesliszt
2 dkg szalakáli
25 dkg Rama margerin
szalakáli
15 dkg Pannónia sajt
2 dl tejföl
3 dkg vaj
1 db tojássárgája
só
A Porhanyós sajtos pogácsa elkészítési módja:
A lisztet, a sót és a szalakálit szárazon csomómentesre keverjük. A többi hozzávalóval gyorsan és alaposan összedolgozzuk és 20 percet pihentetjük. A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, a pogácsákat kiszaggatjuk, egyenként körbesodorjuk és egy vajjal megkent sütőlapra tesszük. Ne rakjuk túl sűrűn, hogy maradjon helyük a növekedésre. Bekenjük tojássárgájával és reszelt Pannónia sajttal megszórjuk. Közepesen meleg sütőben kisütjük. Ha teljesen kihűlt, akkor a legfinomabb.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Polli, 2008. szept. 11. 14:35
A porhanyós sajtos pogácsa elkészítési módja és hozzávalói.