Porcelán fogkorona kérdés (beszélgetés)
Mostmar tenyleg kezdek hozzaszokni ☺☺☺☺
Korrigálták a híddal az esztétikai hibákat is, tehát eleve nem olyan, mint az eredeti volt neki, tehát mindenképp meg kell szokni.
Az biztos, hogy te nem is érted, hogy miről van szó, de mindegy is.
Ha valaki nem fakír, akkor bizony van egy időszak, ami szükséges ahhoz, hogy megszokja az ember ezeket. A tömés sem úgy zavaró csak, ha kilóg, stb.
De ha neked úgy jó, akkor képzeld, hogy a te fogorvosod a legjobb a világon, mert neked nem kell szoknod még a műfogat sem, hiszen annyira jó anyagokkal dolgozik, hogy az csak na. És hidd, hogy az emberek 99%-a meg hülye, mert őket zavarja egy ideig.
Szerintem viszont, te nem vagy egyáltalán érzékeny erre, gondolom azzal is simán el vagy, hogy haj van a szádban, mert az is egész jó anyag, így nem lehet zavaró, az én hajam viszont vacak, mert még hányok is, ha a számba kerül:DDDD
Jelen esetben nem csak koronáról, hanem egy négy tagból álló hídról van szó. Igen, meg kell szokni.
Egy-két hét alatt megszokod.
Kezdek mar vele megbaratkozni!
Egyebkent.. nem maga a korona nyujt idegen erzetet hanem az hogy mas a formaja mint amilyenek elotte voltak a fogak. Es ettol furcsa. Mert valamilyen szinten korrigaljak a kisebb hibakat a fogon. Nekem pl elegge szetallo volt a fogam. Most gyonyoruen zar. Es ezrrt furcsa meg.
Óriási különbségek vannak fogorvosok és anyagok között is. Igen, van koronám és tömték is a fogamat. A tömést ha érzed, szar a fogorvosod. Azt legfeljebb akkor érezheted, ha kilóg a fogadból és nem dolgozták megfelelő méretre.
Azért, mert téged zavar és nem jól csinálták meg, nem jelenti azt, hogy ez az általános állapot. :)
Ha úgy érzed, hogy mozog, nézesd meg, jobb a biztonság. Nekem is van elől, egyáltalán nem éreztem idegennek, nem zavart.
De igen.
Van porcelán koronád? Tömtek már fogadat? Mindkettőnél ugyan az az érzés. Attól, hogy pont olyan mint a sajátunk, még idegen érzés van egy ideig, hiába a tökéletes anyag, tökéletes forma, tökéletes illeszkedés, stb.
Szerintem nem, csak ha rosszul teszik fel vagy rossz minőségű anyagból. Ha jól dolgoznak, nem szabad, hogy idegen érzés legyen, pont az a lényeg, hogy teljesen a fogra legyen szabva. Nem szabadna olyat érezni, hogy mozog vagy nem illeszkedik a fogsorba.
Azért az első időben mindenképp idegen érzés.
Szerintem is menj vissza a fogorvoshoz, egy jó korona az nem idegen érzés, teljesen olyan, mintha a saját fogad anyaga lenne, mind érzésre, mind harapásra.
Marmint amik alatta vannak? Nem tudom :D
Menj vissza a fogorvoshoz, nézze meg ! A fogaid nem mozognak, akár picit is ?
Idő míg megszokod viszont ha nagyon mozog akkor lehet hogy meg kéne nézetni...
Igen, meg kell szokni. Nekem is van koronám hátul, és még most így 6 év után is rajtakapom magam sokszor, hogy feszegetem a nyelvemmel:D
Türelem!
Sziasztok! 4 napja lett felhelyezve a porcelán fogkoronám az első négy felső metszőfogaimra. A két szélső korona a kozepső kettö híd. Nem fáj és nem érzékeny, viszont ahogy a nyelvemmel piszkálgatom (tudom nem kéne) ugy erzem mintha mozogna. Tükör előtt is néztem ott bem láttam hogy mozog, de viszont tökre úgy érzem. Egyébként még szokom.. a másik, hogy nem igazán ér össze az alsó fogsorommal, ami mondjuk az eredeti fogaimmal is igy volt. Lehet az is baj hogy olyan mintha csak ugy "lógnának" a koronák. Lehet hogy meg annyira uj,hogy ezeket csak bekepzelem es idő kell hogy hozzászokjak. Most még úgy érzem mintha valami idegen anyag lenne a számban.
További ajánlott fórumok: