Mennyibe kerül egy porcelán fogkorona? (tudásbázis kérdés)
Én 24 ezerért csináltattam 1 hónapja....
Most meg az a kérdésem,hogy szerintetek mennyire lehet az alá alányúlni,mert sztem semennyire nem kellene,nem??Akkor én miért tudok fogpiszkálóval aláférni??Ez rossz ugye??Most rossz a ragasztás vagy mi??
kösz a választ Ekka!
Akkor rászánom magam!
Reális.. 22-25ezer forint között szokott lenni!
Sajnos ennyi, mert a fogdokik, sokat tesznek rá!
Nekem egy Sztk-s fogorvosnál a bal alsó 6-os fogamra kellene egy kerámia korona.
Erre mondtak nekem egy 24.000- es árat. (Fém korona 19.500)
Ez mennyire reállis?
Kösz a válaszokat.
Holnapra kell választ adnom.
de ha meg lehet oldani fogszabályzóval is miért tetetnél koronákat??
bár gondolom a fogorvosod sem csinálja meg, ha látja, hogy fogszabályozással is szép fogsorod lehet...
nem egy jó buli ám a fogkorona, gondold el, hogy minden fogad lecsiszolják! egy idő után biztos cserélni kell majd a koronákat... megéri ez??
másrészt azért a porcelán leplezésű korona még mindig nem olyan szép, mint ami teljesen fémmentes (nem tudom az anyag nevét sajna).
Szia!
Köszi,de Várpalota nekem nagyon messze van.Füred és Tapolca között lakunk félúton,ezért is keresek erről a környékről fogorvost.Az ikrek miatt örülök,ha pár km-es távolságokba lesz időm eljárkálni.
Azért nagyon köszi.
Sziasztok!
Tud valaki Balatonfüredtől-Tapolcáig fogorvost,aki jó és nem drága?Hiányzik a jobb felső 6-os és 7-es fogam,és kb. másfél hónapja hosszában kettétörött gyökerestől,mindenestől a 4-es.Azóta szenvedek vele,mert a fogorvos azt mondta,csak trauma érte a fogat,nincs eltörve.A héten vettem észre,hogy ez bizony el van törve rendesen.Már mozog is,Füreden egy Dr. nő azt mondta,hogy ebben a helyzetben ki kellene húzni,és az előtt+utána lévő fogat,na meg a legutolsó 8-as fogat le kellene csiszolni.Koronát rájuk,ami azt jelenti,hogy 6db.Ő 21.000ft-ot mondott foganként,tehát 6×21.000ft.+1.hónaposak az ikreim,a férjem a válság miatt munkanélküli lett.Emiatt az építkezést is abba kellett hagyni.Fogak nélkül viszont esélyem sincs,hogy legalább én el tudjak helyezkedni(vendéglátós vagyok).Az sem lenne rossz,ha kapnék átmeneti műanyag fogat,de én úgy tudom,azt nem mindenhol csinálnak,vagy nem ingyen.Főleg így,hogy húzni is kell azt sem tudom,berakható-e átmeneti fog.Ha valaki tud segítsen,mert ha nem húzzák ki,napokon belül kiesik magától a belső fele.SOS
A fogzománcot lecsiszolják (adnak érzéstelenítőt) ez attól függ időben, hogy milyen fogat csiszolnak, de az alapos munkához idő kell. Másnap mintát vesznek. Azonnal ne engedd, kell egy kis idő, amíg az íny regenerálódik, jobban is fog illeszkedni a korona ( addig kamillateával kell öblögetni, vagy Gengigéllel bekenni, naponta többször is). A mintavétel pár perc, többféle mintát is vesznek, hogy tökéletesen illeszkedjen. Szemfog esetén (ez a legérzékenyebb)vagy első fogaknál érdemes ideiglenes koronát kérni (ingyenes és jól védi a fogat, amíg el nem készül a végleges).
Ezután már a technikuson múlik minden.:)
Sziasztok!
Nekem is koronát kell tenni egy fogamra. Már gyökérkezelték, ideiglenes tömés van benne.
Mivel még nincs koronám, kérdezném, hogyan történik a kezelés?
Körzeti fogorvoshoz járunk,-nem magán-, a korona porcelánból készült (a fogtechnikus viszont vállalkozó, helyben mindenki elégedett a munkájukkal).
Ja, mindenki megdícsérte az új "fogaim":)
További ajánlott fórumok:
- Mennyi idő kell, hogy megszokjam a fogkoronámat?
- Porcelán fogkorona
- Mennyibe kerülne mindkét fogsorra az esztétikai porcelánhéj?
- Mennyibe kerül a porcelán műkörmöt leszedetni?
- Porcelán fogkorona kérdés
- Vidéki, kisvárosi kozmetikában mennyibe szokott kerülni a manikűr? Gél lakkozás, épített zselé, épített porcelán műköröm?