Pontosan miért harcolnak? (beszélgetés)
A helyiek csípik a magyarokat, elvégre nekik épül a sokminden. Azok a pipák, akiket az amerikaiak elüldöztek délről. Meg most Pakisztánban is van valami kavarás, nem? Ott is kezdik fanatizálni a népet.
szerintem egyre gondolunk mindhárman!:-)
Igen, nekik mindegy. Nem a nemzetiséget jelző zászlót nézik, hanem a ruhát....és egy origós cikkben volt, hogy nem is helyiek kavarják ott a szart most, hanem északról jönnek többnyire ezek. Most lesznek a választások, nyilván felbolydultak a kedélyek ott...a fanatikusok meg más figyelemfelkeltő eszközt nem ismernek sajnos.
Nem, nekik az amerikaiak a betolakodók, akiket le kell lőni. Innentől meg az egyenruha a célpont, nem érdekes milyen zászló van ráhímezve.
igen,a magyarok általában békefenntartók...
de a konvoj...nekik csak idegenek vagyunk,akik betolakodtunk a földjükre
Nem, nem harcolni mennek ki. Újjáépíteni, segíteni vannak ott. Nagy különbség.
Csatlakozok. Ez az igazság.
na,ezt az amerikai témát nem is tudtam.:-)
Egyébként pont most beszéltem barátnőmmel (az ő férje is kinn van), hogy igen, nagyon sajnálom, hogy meghaltak kinn (ha valaki, akkor mi át tudjuk érezni), de ha globálisan nézzük... 6év alatt 3 ember halt meg ott, de kíváncsi lennék hány életet mentettek meg a magyarok pl a kórházakkal.
Amerikaiaknál meg ugye úgy van, hogy otthon kapnak egy rakat pénzt a katonák és ezzel vállalják, hogy bármikor kiküldhetik őket. Szóval ott fordított a helyzet.
hát nálunk kész tények voltak.
persze,érthető,h kell a pénz,mert kinek nem...de az a helyzet,h azzal,h ők odamennek,ezt vállalják,és ahogy írod,a család is...
kitartást neked és a párodnak is!:-)
Nekem a párom van kinn. Most beszéltem vele... elég rossz hallani, hogy a bátor és erős férfi milyen zavart hangon beszél. De ezt vállalták, ők is, meg a család is. Sajnos máshogy nehéz lenne összehozni egy lakást. Ez van. :(
nem kell bemutatni,2 nővérem is volt kint.pont amikor a túzszerész halt meg...
szerintetek milyen volt?lehet,h ő keresett vele,de az apja meg tiszta ideg volt.
ja és mindketten 1-1 kisfiút hagytak itthon...
A nagyok miért harcolnak? pénzért? Az elvakultak? Vallásért..
A második mondatra még kevés példa volt a történelmünkben. Mi szinte mindig magunkra maradtunk...
Olaj, kábítószer, vagyis pénz.
Ha annyira "rendet akarnának tenni", mennének Észak-Koreába is.
A magyarok azért harcolnak, mert a Natohoz, Enszhez tartozunk. Ha valaki nekiugrik az országunknak, akkor ők segítenek megvédeni minket. Cserébe vannak kötelezettségek.
A katonák pedig azért mennek ki, mert egyrészt ez a hivatásuk, másrészt meg mert a mai világban kell a pénz a családnak.
Egyébként konkrétan Afganisztánban segíteni vannak, nem pusztítani.
Igen. Valakikkel mindig hadban állnak.
A Közel- és Távol-Keleten durván az elmúlt 4-5 ezer évben mindig volt rövidebb-hosszabb háború.
Meghalt egy magyar katona Afganisztánban, amikor támadás érte a magyar konvojt hétfőn. A támadás magyar idő szerint hajnali fél négykor érte a Baglan tartományban szolgáló Magyar Honvédség Tartományi Újjáépítési Csoport (MH PRT) egyik konvoját. A támadásban további három katona megsérült, egyikük életveszélyesen, ketten súlyosan.A támadásban elhunyt katona Pappné Ábrahám Judit törzsőrmestert posztumusz hadnaggyá léptették elő - közölte Hende Csaba honvédelmi miniszter délután sajtótájékoztatón. A 32 éves Pappné Ábrahám Judit 2002 óta szolgált a Magyar Honvédségben, 2003-ban Macedóniában és Koszóvóban is önkéntesként teljesített szolgálatot. Munkáját többször elismerték, 2007-ben a Békefenntartásért Szolgálati Jellel tüntették ki. Az elesett katonának gyereke nem volt, férje szintén szerződéses katona, ugyanabban a kontingensben szolgált, de ő néhány napja már egy előző váltással hazatért Afganisztánból - közölték a sajtótájékoztatón.
Hogy miért harcolnak? A helyiek tudják, miért. De a magyarok?! Nos, ők PÉNZÉRT. És ez sajnos, néha az életükbe kerül. Megéri?
Afganisztán adja a világ kokaintermelésének 95%át. Navajon?
Ajjaj, talán több híradót kellene nézni....
De előtte már ment a harc!
nemcsak az olaj, hanem a muszlimok nagyon fanatikusak, az egész világot iszlamizálni akarják és mst olvastam anaeten, európában néhány évtized elég is lesz nekik, feltéve ha előbb nem nyekken meg az egész Föld
Irak: olaj, Afganisztán: kokain
Mindkettő egyenlő a sok pénzzel.
2001. szeptember 11-e miatt.
Valami olajos ügy volt nem?
Az USA-nak kellet volna a nyersanyag, Afganisztán,Irak meg nem akarta ingyen adni.
De nem biztos, csak mintha hallottam volna valami ilyesmit...
További ajánlott fórumok: