Pofonegyszerű farsangi jelmez készítése (beszélgetés)
Egy ilyenre emlekszem:
penzeszsak. Semmi tobb, egy egyszeru vaszon zsakot huzni a gyerekre, rairni valami nagy osszeget, ket lukat kivagni a 0-ak valamelyiken. A feje tetejen masnit kotni ra, esetleg viaszbol csinalni egy pecsetet a zsak kotojere, es ennyi. En megnyertem vele anno a jelmezversenyt :)
Szia!
Ha valami vicceset és pofon egyszerűt szeretnél, fogjál pár használt lepedőt, és csinálj kis szellemeket a lurkókból! Szemének, szájának a nyílást kivághatod, és fekete textil filccel körberajzolhatod a kontúrokat. Szerintem jó móka, a gyerekek szeretik a "szellemes" játékokat, és ha a lakásod megengedi egy kis bújócska is belefér.
;)
Amúgy én hajpántra varrtam a tesómnak cicafüleket. És én is mindenképp a harisnyára öltést javaslom, mert a b.tű tényleg veszélyes. Ha ügyesen varrod, meg sem fog látszani a harisnyány (vagy max. kicsit kevéssé szépen állnap a szállak, de az végül is nem tragédia), egy nyisszantás, és a lehet hordani később.
Szőlő:
felfújunk jópár lila/zöld lufit, a gyerekre adunk egy lila vagy zöld tornadresszt, alá barna vagy fekete leggings mehet, és a tornadresszre rávarrjuk pár öltéssel a lufikat a kötőjüknél fogva.
Szerintem baromi ötletes. Tartósságáról nem tudok véleményt mondani :D
Sziasztok!
Unokaöcséimet szeretném meglepni egy kis farsangozással, mert bizonyos okok miatt még sokáig nem mehetnek közösségbe. Egyikük kettő, másikuk három éves, még sosem farsangoztak.
Olyasmire gondoltam, hogy csinálok két pár kutya/macska fület, farkat, meg veszek arcfestéket és azzal lehet játszani, csak annyira nem vagyok kreatív, hogy gőzöm sincs, hogy álljak neki. Pl hajpántra ragasszam a megvarrt füleket? a farkat gumival érdemes megcsinálni, vagy egyszerűen biztostűzzem a gatyájukra?
Ha van valami jó ötletetek, akkor megköszönném...
További ajánlott fórumok:
- Milyen farsangi jelmeze lesz gyermekednek?
- Farsangi jelmezötletek felnőtteknek
- Farsangi jelmezhez kérnék segítséget!
- Tippet kérek a 9 éves nagylányom farsangi jelmezére!
- Farsangi báránykás jelmezhez szeretnénk pompom-ot . Tudnátok segíteni hol lehet kapni pompomokat?
- Tudtok Győrben olyan varrónőt ajánlani, aki gyerekjelmez készítését is vállalja?