Pocakfájós baba (beszélgetés)
a karikásat nem
de vannak rugalmas kendők amiket lehet használni bátran már újszülött kortól
gripe water...
A kendőt újszülött kortól lehet :)
Próbáltam ezt is, de szabályszerűen öklendezett tőle, és kiköpködte. A nagyobbik fiam 3 éves, ő sem ivott meg semmilyen teát, a mai napig csak vizet hajlandó inni, vagy bio gyümölcsleveket ( a sima boltban kaphatóakra valamiért azt mondja hogy nem jó, nem kell...), teát abszolut nem kér még most sem. Azt mondja nem finom (próbáltam kisebbnek az instant csecsemőteáktól kezdve a filtereseken át minden félét, és azokat sem kérte).
Vettem már karikás kendőt, mei tait, zsebit, dönthető hordozót, de minden az volt írva, hogy 3 hós kortól 15 kilóig... de ezek szerint akkor a kendőt mégis lehet :)
Kiírás előtt 1 héttel született 3,5 kilóval, 53 centivel, úgyhogy az orvosom szerint el volt számolva a kiírt dátum, és nem a baba jött előbb.
A hordozókendőt újszülött kortól lehet használni. Mi hazajöttünk a kórházból és már kötöztem is fel. Nézz utána nyugodtan a neten :
[link] pl. itt. Koraszülött babáknak is ajánlják, mert a puha kendő körülöleli őket mint az anyaméh. Csak meg kell tanulni jól felkötni. :)
Én nem vagyok híve a baba gyógyszerezésének még akkor sem ha az homeopátiás , így nálunk a pici fiam gyógyszertári , kimért édeskömény teát ivott egészen 4 hónapos koráig . Nagyon hasfájós volt és az édeskömény nagyon bevált ! Elkészítése egyszerű és a babák szeretik, mert alapból édeskés , de nagyon ici-pici cukorral sem fogsz ártani .
200 ml forralt víz , 1 teás kanál édeskömény mag ..kiázik pár perc alatt , leszűrőd és mehet a babának :)
Időre született? Mert nekem kora szülött volt, és én is bármit kiprobáltam semmi sem használt!
Aztán amikor elérte a kiírt születési idejét mintha elvágták volna! Onnantól kezdve egyáltalán nem fájt neki?
Az Infacol, Espumisan, Gripe Water sem vált be sajnos. Pocakmasszázst próbáltam, de szinte nonstop és bárhol rájön a hasfájás, és nem tudom mindenhol masszírozni a pocit. Hordozókendőre mindre az van írva, hogy 3 hós kor alatt nem ajánlott, pedig már nagyon gondolkoztam rajta, mert eddig összvissz az vált be, hogy felhúzott lábakkal magamhoz szorítom és ütögetem a popsiját. Ettől mindig megkönnyebbül, viszont 5 kiló az 5 kiló az én hátamnak is, és a 3 évesem kezdi nem díjazni, hogy öcsi mindig ölben van, és elkezdett ő is egyre többször felkéredzkedni a potom 18 kilójával, úgyhogy van, hogy 2 gyereket hurcolok a lakásban...
Szélcsövezni csak végső esetben szoktam, mert egy idő után hozzászokik, azt pedig végképp nem szeretném.
Tápszert most váltottunk BEBA-ra, de nem sensitivet, hanem csak sima pro startot írtak fel. Tegnapelőtt kezdtük el, most ezt az egy dobozzal még megesszük, aztán beszélek a gyerekorvossal ha ez sem. Igazából ez már a 3. tápszerünk, mert a Milupától hasmenése volt, a Humanatól hasmenése és hasgörcse. A BEBA most a hasmenést normalizálta, lehet hogy a pocakfájásnak több idő kellene...
Én is a pocakmasszázst javaslom, az a leghatékonyabb, akár óránként csináld meg vele, + amikor sír. Nem tudom, tudod-e hogy hogy kell, de ha nem, leírom szívesen. És tényleg, a hordozókendő csodákra képes, igaz akkor is rajtad van, de legalább szabad a kezed. És kevésbé érzed nehéznek, mint ha hurcolod:) Nekem ami még bevált, hogy takaróba csavarom, erre is vannak speciális kötések, volt hogy csak ez segített. Kitartás!
felmelegitett meggyparna bevalt nalunk is.
Ez kimaradt az előzőből: Nekünk akkor múlt el a hasfájás, amikor tápszert váltottunk. Van a nestlének,egy tápszere, ami direkt hasfájós babáknak van. A neve Beba HA Sensitive. Esetleg ha mentek dokihoz, kérdezd meg tőle, hogy mi a a véleménye erről, s próbáljátok ki.
Szia! Mi is nagyon hasfájósak voltunk és úgy igazából semmi nem segített. De 3 hónaposan valóban elmúlt. Ami egy picit bevált és az előttem szólók még nem írták le: hordozókendő elől kötve. A pocakját masszírozza a tiéd és melegíti is, közben van 2 szabad kezed. Főztem is így... Papaverines kanalas, amit doki írhat fel és.... szélcső. Ez utóbbitól valóban megkönnyebbül, csak nem szabad túl gyakran használni mert hozzászokhat a baba. Nekünk sikerült megtalálni a középutat... Kitartás!!!! Már csak pár hét!
Hát mi is szenvedtünk rendesen. Kipróbáltuk az Infacolt, az Espumisant, különféle csecsemőteákat, Grippe Watert csak azért nem, mert épp hiánycikk volt. Egyik sem segített semmit. Tornáztatást, masszírozást utálta. Maradt a dajkálás. Mi is vártuk a három hónapos kort, mint a messiást, de semmi nem történt, vártuk a hat hónapost, semmi. Most egy éves, de még mindig gyakran előfordul éjszaka, hogy fájdogál szegénynek. :-/
Az kisfiam sokat volt kézbe. Hason az alkarunkra fektettük, az mindig szuper volt neki. - csak nekünk nem :) -. Jó volt neki a hajszárítózás is. Ráraktam a pocakjára egy takarót és fújtam neki megfelelő távolságból. A kezem mindig ott volt, hogy érezzem, ha esetleg melegebb lenne a kelleténél. Amikor már semmi nem használt, elmentünk a védőnőhöz aki mutatott masszírozó mozdulatokat, valamint kaptunk egy vízben oldható gyógyszert amit ritkán adtam neki. 3 hónapos korára valóban elmúlt, de addig a kínok kínját álltuk ki vele. Kitartás!!! A tápszerváltást dokitól kell kérni, ha javasolja érdemes váltani.
Ki lehet próbálni a colief cseppet
Az én kisfiam is hasfájós volt. Próbáltuk az infacolt, az olyan székrekedést okozott, h utána már azért is szenvedett. Az espumisan kicsit jobb volt, talán mondhatni használt is. Ennek nem volt melléhatása.
És ajánlom, hogy vegyél meggymag párnát, azt melegítés után a pocakra kell tenni, s segít valamelyest. DM-ben pár száz forintért lehet beszerezni, tehát nem egy nagy kiadás!
Na meg rengeteg torna. Nekünk így sikerült átvészelnünk a 3 hónapot!
Moki-poki jókat írt! Én még a meggymagpárnát tudnám javasolni. A dm-ben lehet kapni. Felmelegíted a mikróban és a pocakra teszed. Jó még a szuriknál is, mert akkor meg a hűtőben lehűtöd és jó borogatásnak.
torna és espumisan, aztán 3 hónapos korára elmúlt
szia!
infacol vagy espumisan sok babánál beválik.
meg ami nekünk nagyon bevált az a babynos pocakmasszázs krém :) + torna
chamomilla homeópátiás golyó
A tápszerváltás a gyerekorvossal beszéld meg.
Remélem hamar megoldódik a pocifájás.
Akinek van tapasztalta, lszi írja le, hogyan lehet pocakfájós 2 hónaposnak segíteni. Egész nap nyugtalan, huzogatja a lábát és sír a pici fiam. A nagyobbik is hasfájós volt, de nem ennyire durván.
Esetleg tápszerváltás? Valamilyen "széltelenítő" cumó, ami bevált?
További ajánlott fórumok: