Főoldal » Receptek » Pizzák receptjei » Pizza igazi vékony tésztából recept

Pizza igazi vékony tésztából recept

Elkészítési idő 120 perc

A Pizza igazi vékony tésztából hozzávalói:
1 kg liszt
1 dl olaj
50 g élesztő
cukor
tej

langyos víz


A Pizza igazi vékony tésztából elkészítési módja:
Az élesztőt felfuttatjuk langyos tejben és egy kávés kanál cukorral. A lisztet egy (kelesztő) tálba öntjük, hozzáadjuk az olajat, sót, élesztőt és annyi vizet, hogy keményebb tésztát kapjunk, mint a nokedli (kb. 1 liter víz). Lefedjük a tálat és hagyjuk kb 1 órát állni. Ez után a kezünket megolajozzuk, mert a tészta ragadni fog, egy kicsit átgyúrjuk és belehelyezünk belőle egy kis adagot a kizsírozott és kilisztezett tepsibe. Pont a tepsi közepére és onnen olajos kézzel elkezdjük kinyújtani. Majd felhelyezzük a tetszőlegesen összeválogatott feltéteket és kisütjük. Jó étvágyat mindenkinek hozzá!

Ha meleg helyre helyezzük a tésztát kevesebb idő is elegendő a megkeléséhez. Jó nagy tálat válasszunk, mert igen nagyra fog megdagadni, de utánna, ha összegyúrjuk vissza össze fog esni.
A tepsiben elég nehezen nyúlik ki, egy kis türelem és erő kell hozzá.
Ügyeljünk arra, hogy jó olajos vagy zsíros legyen a kezünk, mert különben a tészta csak a kezünkre fog ragadni.
Ebből az adagból 3 nagy tepsi pizzát lehet készíteni.
Ha először nem sikerül olyan vékonyra a tészta, semmi baj nekem is sok pizzát kellett ahhoz csinálnom, hogy tökéletes legyen.


Kategória: Pizzák receptjei


A pizza igazi vékony tésztából elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook