Piskóta sütés (beszélgetés)
13. vorosmanoka
2015. máj. 22. 08:05
Köszönöm :)
12. Channa*
2015. máj. 19. 18:27
Miért zavar ha magasabb középen?
Szerintem a sütőtől függ.
Én azt szoktam csinálni, hogy a kiborítom a tésztát amikor megsül egy tányérra vagy tálcára, az a rész lesz alul, ami púpos, így szép egyenes.
11. 3d787b167a (válaszként erre: 7. - Vorosmanoka)
2015. máj. 19. 15:42
Inkább habos, mint folyós.
Én elrendezem spatulával, nem teve az, hogy púpos legyen. :)
10. kleeri (válaszként erre: 6. - 3d787b167a)
2015. máj. 19. 14:41
én sosem kenem, forgatom a sütőedényt és odafolyik mindenhova
9. esther78
2015. máj. 19. 14:32
Ki kell húzni a tésztát a forma széle felé. Én is megpróbáltam, de nem igazán sikerült, mert szépen visszafolyt. Amit még tehetsz, hogy még melegen kiveszed a formából, és lefelé fordítva hűtöd ki. Valamennyit sikerült így korrigálni rajta.
8. 8122eadc5b (válaszként erre: 5. - Vorosmanoka)
2015. máj. 19. 14:05
Azokból a lisztekből nem lesz olyan a piskóta, mint a búzalisztből, ezt tudd rá.
7. vorosmanoka (válaszként erre: 6. - 3d787b167a)
2015. máj. 19. 13:52
Nem szoktam, mert eleve folyós, így is érdemes?
6. 3d787b167a (válaszként erre: 3. - Vorosmanoka)
2015. máj. 19. 12:53
Szépen kend el, mikor a formába öntöd a piskótát.
5. vorosmanoka (válaszként erre: 4. - 8122eadc5b)
2015. máj. 19. 12:42
Az az igazság, hogy gesztenye és mandula liszt, 200 gramm gesztenye liszt többségben , 5 tojás, 5 evokanal víz, 160 gramm cukor, ebbe pl kerültek magvak és mégse húzta le.
4. 8122eadc5b (válaszként erre: 3. - Vorosmanoka)
2015. máj. 19. 12:37
Nem lehet, hogy túl sűrű a tészta? Mennyi lisztet raksz bele?
3. vorosmanoka
2015. máj. 19. 12:34
Nem zsíroztam, eddig nem emelkedett, most meg ismét púpos a közepe.
2. 8122eadc5b (válaszként erre: 1. - Vorosmanoka)
2015. máj. 19. 11:42
A sütőedény falát nem szabad megzsírozni és oda kell húzni a tésztát a szélekhez, nem baj, ha picit magasabb is ott. Akkor szép egyenletes lesz,ha kisült.Az alját természetesen zsírozd ki.
1. vorosmanoka
2015. máj. 19. 11:37
Vizes piskótat sütok, miért csak a közepe lesz mindig magasabb, van erre valami tipp, hogy egyformán magas legyen?