Piskóta! S.O.S segítség (beszélgetés)
Én úgy szoktam, hogy 200 fokon kb. 10 percig(légkeveréses), majd 15 percig 160 fokon. Kb. a 20. perc körül szoktam kinyitni az ajtót, előtte sohasem.
Sütés után mindig kiveszem, hogy ne száradjon ki.
Ezek szerint rosszul teszem?
Nekem még sosem esett össze.
Ahány tojás, annyi ek. liszt és cukor, plusz egy kis sütőpor - recept alapján csinálom.
egy biztos, és nekem bevált, amikor a meleg sütőbe beteszem a sütőpor nélküli tésztát, leveszem 170 fokra és legalább 20 percig ki sem nyitom az ajtót, mert különben összeesik.
szurogatni ráérsz utána is :)
én hiszek Szanádnak, eddig még mindig jó tippeket adott a sütéshez, no meg a tapasztalata is nagy hozzá.
Ez a sütés meg olyan,mint az orvos, ahány annyifélét mond egy ugyanazon betegségre,
Ez lehet a cukrászoknál is, ki kitől tanult és az hogy csinálta. ennyi.
tény hogy összeesik ha kinyitod én így jártam hétvégén
kérdés: Ha 6 tojásból csinálom ketté tudom vágni a tésztát hogy megkenjem?
Neked is köszi:)
És miattam nehogy összevesszetek:)
A piskótatészta
Hozzávalók
A tésztához: 8 tojás, 8 púpozott evőkanál liszt, 8 púpozott evőkanál kristálycukor, fél csomag sütőpor.
Elkészítés:
A nyolc tojást szétválasztjuk, egyik tálba a sárgáját tesszük, a másikba, egy nagyobb tálba pedig a fehérjét. A nyolc evőkanál lisztet egy mélytányérba kimérjük, a sütőport beletesszük. A sütőformát jól kizsírozzuk, és kilisztezzük. A sütőformánk lehet tortasütő, kerek, vagy egy közepes nagy tepsi.
Bekapcsoljuk a sütőt, hogy mire készen van a piskótamassza, jól felmelegedjen. A nyolc evőkanál cukrot beletesszük a tojás sárgájába, és kikeverjük. Habverővel felverjük a tojás fehérjét, ez akkor az igazi, ha megdöntve a tálat, nem folyik ki a fehérje. Ezzel óvatosan próbálkozzunk, nehogy a földön landoljon az egész. Ezután beletesszük a felkevert sárgáját, a lisztet, és óvatosan homogén állapotra keverjük. Nagyon fontos, hogy nem szabad törni a habot, inkább csak kanállal forgatni kell. A kanalat nem szabad hozzáütni a tálhoz, mert a habot a rázkódás tönkreteszi. Ha készen van, az egészet beleöntjük a sütőformába és betesszük a felforrósított sütőbe.
Egy ideig nem szabad kinyitni a sütő ajtaját, nehogy összeessen a sütés közben megnőtt pistóta. Úgy ellenőrizhetjük a sütést, hogy a piskóta tetejét óvatosan ujjunkkal megnyomva, ha már rugalmas, a kész felé közeledik. Az ujjunkra vigyázzunk, aki nem elég gyakorlott inkább mellőzze ezt az ellenőrzést, nehogy megégesse az ujját. Azt, hogy megsült teljesen, úgy ellenőrizhetjük, hogy szárazra törölt hústűt szúrunk a tésztába, és ha nem ragad rá a piskóta, akkor készen van, az alja is megsült. Az így elkészített piskótát különféle krémekkel tölthetjük.
na itt a recept és a sütés.
én is cukrász vagyok , több száz tortát csináltam ezzel a módszerrel..
na mindegy úgy csináljátok ahogy akarjátok
közben még ok. De ( bár más szerint hülyeség ) , amikor már látom, h jó, én lezárom és bent hagyom.
Nekem még sosem esett össze így.
ez jó nagy hülyeség...már ne haragudj...
úgy csináld ahogy írtam....így biztos jó lesz ...
Kókuszos kocka
40 dkg cukor
csapott evőkanál szódabikarbóna
5 dkg margarin
2 tojás
3 dl tej
ezeket kikeverni,majd hozzáadni 50dkg lisztet
papírral bélelt nagy gáztepsiben sütni.....
máz :30dkg cukor, 2 dl tej , 2 evőkanál kakaót felfőzni....majd 20dkg margarint belekeverni
amikor elolvad benne akkor a kockára vágott tésztát vbelemártjuk és kókuszba forgatjuk
Szia!
Köszi a választ.
Ezek szerint ha kinyitom a sütőajtót,hogy megböködjem jó-e a piskóta az baj?
Köszönöm!
Meg fogom próbálni:)
szia
Amikor kiveszed a sütőből a piskótakarikát,akkor picit lelisztezed majd lefordítod és pár percig úgy hagyod ,majd az élére fordítod a karikát és hagyod kihűlni...
Sziasztok!
A hozzáértőkhöz egy kérdés:
Eddigi pályafutásom során 2 tortát sütöttem.
Amikor sül a piskóta akkor tök jó magas,mire kész lesz és kiveszem összeesik:(
Miért?
Hátha tudja valaki mit csinálok rosszul..
Előre is köszi
Szia.
ennél egyszerübb piskotával szoktam csinálni a hagyományossal!!!
annyi evőkanál liszt ahány tojás van benne,és cukor is annyi!!
Tojás fehérjét felverde habbá(pl:6 tojásos)
6 evőkanál cukrot teszel hozzá és kemény habbá vered tovább.
bele a 6 tojás sárgája
bele a 6 evőkanál lisztet is és készen van kisütöd addig mig szép arany barna nem lesz a teteje,közben megszurkálod hustűvel hogy ráragad e vagy sem.és kész.
ebben tuti nem érzed a sütöport és finom puha is gyorsan meg van....
jo étvágyat.
8 tojásból.
Mennyi rumot? :)