Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Piros gyümölcsleves recept

Piros gyümölcsleves recept

A Piros gyümölcsleves hozzávalói:
# 1 kg gyümölcs (eper, meggy, málna)
# 2 dl tejszín
# 4 db tojás
# 3 db citrom
# 1 kiskanál fahéj
# 10 szem szegfűszeg
# kevés liszt
# cukor


A Piros gyümölcsleves elkészítési módja:
Elkészítés: Felteszek 1-1,5 liter vizet fahéjjal és szegfűszeggel. Forralás után beleteszem a meggyet vagy más gyümölcsöt. A citromokat negyedelem, levüket belenyomkodom, és magát a héját is belefőzöm. Cukrozom ízlés szerint. A habarásnál nagyjából 2 evőkanál lisztre öntök 1 dl tejszínt, majd 2 tojást, utána megint tejszínt és a maradék tojást. Amikor megfőtt a meggy (az is úgy 10 perc), leveszem a tűzről a levest és felöntöm 1 dl hideg vízzel. Várok még 15 percet, és utána szűröm bele a csomómentesen elkevert habarást. Nagyon finom.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A piros gyümölcsleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook