Piros gyümölcsleves recept
A Piros gyümölcsleves hozzávalói:# 1 kg gyümölcs (eper, meggy, málna)
# 2 dl tejszín
# 4 db tojás
# 3 db citrom
# 1 kiskanál fahéj
# 10 szem szegfűszeg
# kevés liszt
# cukor
A Piros gyümölcsleves elkészítési módja:
Elkészítés: Felteszek 1-1,5 liter vizet fahéjjal és szegfűszeggel. Forralás után beleteszem a meggyet vagy más gyümölcsöt. A citromokat negyedelem, levüket belenyomkodom, és magát a héját is belefőzöm. Cukrozom ízlés szerint. A habarásnál nagyjából 2 evőkanál lisztre öntök 1 dl tejszínt, majd 2 tojást, utána megint tejszínt és a maradék tojást. Amikor megfőtt a meggy (az is úgy 10 perc), leveszem a tűzről a levest és felöntöm 1 dl hideg vízzel. Várok még 15 percet, és utána szűröm bele a csomómentesen elkevert habarást. Nagyon finom.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Huncutpanna, 2008. jún. 25. 13:17
A piros gyümölcsleves elkészítési módja és hozzávalói.