Piros foltok a mell alatt + apró pattanások. Mi lehet ez? (tudásbázis kérdés)
Gombaellenes ez a kenőcs is ? ? ?
Oké, ezt nem tudtam, nekem a bőrgyógyász egy szóval sem említett gombát.
Amúgy volt, hogy a combtövemnél is viszketett, meg egyszer a szeméremdomb is, na arra én is rögtön a Canestennel próbálkoztam -de sikertelenül.
Aztán eszembe jutott ez a kenőcs, meg hogy mondta is a bőrgyógyász, hogy nem csak mell alá lehet, hanem bárhova, ahol jelentkezik ugyanez a tünet.
Szóval bekentem vele az érintett területeket, és megint azonnal elmúlt minden probléma!
Szóval lehet, hogy tényleg gombaellenes, csak épp máshogy támad, mint a Canesten.
Köszönöm! Már van két krémtippem, utánanézek és döntök, +kikérem a háziorvos véleményét.
Az jót tesz, ha addig kamillateával nyugtatom? Vagy hozzá se nyúljak?
Menj el a háziorvoshoz, hozzá hamarabb bejutsz, és ezt a problémát ő is tudja orvosolni!
Vidd el neki a receptemet, kérdezd meg tőle, mi a véleménye róla, egy ismerősödnek ez segített.
Nem, én sem használok a mellem alatt izzadsággátlót, nem is kell!!!
Ez a dolog lehet akár attól is, hogy pl. a ciklusod miatt egy kicsit megborult a hormonháztartásod, de akármi mástól is!
Én abszolút nem éreztem konkrét izzadságot, nem is verejtékeztem ott, nem is volt befülledve -de látod, mégis azt mondta a doki, hogy izzadság.
A lényeg, hogy napi 3-szor kellett (volna) kenegetnem magam, de nekem már elsőre el is múlt a probléma, így épp csak amikor eszembe jutott, még pár napig kenegettem.
Azóta tünetmentes vagyok.
De látod, mondta a bőrgyógyász is, hogy elő fog ez még jönni máskor is.
A mellemnél nem hazsnálok izzadásgátlót. Ti igen?
Melltartótól nem lehet, mert minden nap másik van rajtam. Öblítőt sem cseréltem.
A Canesten nem tesz vele semmit.
Mennék bőrgyógyászhoz, de ha 2 nap alatt egyszer sem kerülök sorra, akkor inkább megkérdezem itt, hogy a többiek mit tudnak.
Köszi mindenki válaszát.
Nekem (terhesen) dettó ez a probléma jött elő, de nekem meglehetősen viszketett is! Tán három hétig is halogattam a dolgot, szenvedtem, aztán végre elindultam bőrgyógyászhoz, és délutánra már kutya bajom se volt! Valamit az izzadságmirigyekről magyarázott, nálam nem gomba volt!
Egy ártalmatlan gyulladáscsökkentő kenőcsöt kellett kikevertetnem a gyógyszertárban, amit amúgy háziorvossal is fel lehet iratni (hamarabb eljutsz hozzá, mint a bőrgyógyászatra, ahova 3-4 hét az előjegyzés, legalábbis nálunk):
Magisztrális készítmény
Alkcema kenőcs 25g 1.0 DBZ
Ung. Boraxatum FONO VII. 25g
Kb. 1.500 Ft volt tavaly
Ezt a blokkról másoltam, a bőrgyógyász azt mondta, hogy ez alapján a blokk alapján kérjem legközelebb a háziorvost, hogy írja fel.
(EZ RÉSZEMRŐL CSAK EGY JAVASLAT VOLT, DE MINDENKÉPPEN JOBB LENNE, HA SZAKEMBER LÁTNA!)
További ajánlott fórumok:
- Hogyan tüntethetném el a pattanások után maradt foltokat?
- Törvényszerű-e, hogy pattanásos legyek méregtelenítés alatt?
- Szoptatás alatti pattanásos bőr
- Szerintetek mitől lehet, hogy a jobb lábam térdem fölötti részen a bőröm alatt kis apró piros foltok jöttek elő kb. 4 napja és viszket?
- Mellek alatti piros foltok
- Ki mit kapott a bőrgyógyásztól a bőr alatti pattanásokra, faggyúcisztákra? Esetleg hogyan kezelitek?