Pikáns húspástétom recept
A Pikáns húspástétom hozzávalói:35 dkg sült sertéshús
10 dkg füstölt szalonna
3 kemény tojás
15 dkg vaj vagy margarin
2-3 ecetes uborka
2-3 evőkanál mustár
só ,ö.bors,pástétomfűszer
A Pikáns húspástétom elkészítési módja:
A húst a füstölt szalonnával kétszer ledaráljuk,a vajjal habosra keverjük,az apró kockára vágott uborkát hozzáadjuk.A fűszerekkel izlés szerint ízesítjük. Vizezett alufóliára téglalap alakra símítjuk.A kemény tojásokat sorban ráfektetjük és a fólia segítségével felgöngyöljük,legalább egy napra a hűtőbe tesszük(nem mélyhűtőbe). Vizes késsel újnyi vastag szeletekre vágjuk. Díszíthető uborka és főtt tojás karikával.
Pirítóst szoktam mellé adni.De friss kenyérrel is finom!
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2010. szept. 13. 23:42
A pikáns húspástétom elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.