Pikáns csirkesaláta koktélparadicsommal recept
A Pikáns csirkesaláta koktélparadicsommal hozzávalói:2 adag
A salátához
1 közepes fej jégsaláta
20 dkg koktélparadicsom (különböző fajta)
1 nagy fej lilahagyma
30 dkg csirke (sült)
Az öntethez
2 ek olívaolaj
3 ek majonéz
1 ek mustár
1 ek citromlé
só ízlés szerint
négyszínű bors ízlés szerint (frissen őrölt)
A kiflikarikákhoz
2 db kifli
1 ek olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
A Pikáns csirkesaláta koktélparadicsommal elkészítési módja:
A sütőt előmelegítjük. A húst leszedjük a csontról, és feldaraboljuk kb. 2x3 cm-es darabokra. A paradicsomot megmossuk, majd a nagyobbakat félbe vagy negyedbe vágjuk. A nagyon aprókat egészben hagyuk. A jégsalátát megmossuk, majd akkora darabokra vágjuk, mint a húst. A lilahagymát négy részre vágjuk, majd kb. 2 mm vékonyan felszeleteljük. A zöldségeket és a húst egy nagy tálba tesszük. Sózzuk, borsozzuk. Az öntethez valókat alaposan kikeverjük, majd leöntjük vele a salátát, és összeforgatjuk, hogy mindenhová egyenletesen jusson. 10-15 percre a hűtőbe tesszük. (kihagyható) A kifliket 1 cm-es karikákra vágjuk, egy tepsibe sorakoztatjuk, megcsepegtetjük olívaolajjal. A sütőt grill fokozatra, vagy alul-felül sütésre állítjuk a tepsit a lehető legmagasabbra tesszük a sütőben, és 2-3 perc alatt megpirítjuk a kiflikarikákat. (Így az alja puha marad, és nem szárad ki annyira.) Mindegyiket bedörzsöljük fokhagymával, majd a saláta mellé kínáljuk.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2016. aug. 17. 12:17
A pikáns csirkesaláta koktélparadicsommal elkészítési módja és hozzávalói.