Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Pikáns csirkesaláta koktélparadicsommal recept

Pikáns csirkesaláta koktélparadicsommal recept

A Pikáns csirkesaláta koktélparadicsommal hozzávalói:
2 adag
A salátához

1 közepes fej jégsaláta
20 dkg koktélparadicsom (különböző fajta)
1 nagy fej lilahagyma
30 dkg csirke (sült)

Az öntethez

2 ek olívaolaj
3 ek majonéz
1 ek mustár
1 ek citromlé
só ízlés szerint
négyszínű bors ízlés szerint (frissen őrölt)

A kiflikarikákhoz

2 db kifli
1 ek olívaolaj
1 gerezd fokhagyma


A Pikáns csirkesaláta koktélparadicsommal elkészítési módja:
A sütőt előmelegítjük. A húst leszedjük a csontról, és feldaraboljuk kb. 2x3 cm-es darabokra. A paradicsomot megmossuk, majd a nagyobbakat félbe vagy negyedbe vágjuk. A nagyon aprókat egészben hagyuk. A jégsalátát megmossuk, majd akkora darabokra vágjuk, mint a húst. A lilahagymát négy részre vágjuk, majd kb. 2 mm vékonyan felszeleteljük. A zöldségeket és a húst egy nagy tálba tesszük. Sózzuk, borsozzuk. Az öntethez valókat alaposan kikeverjük, majd leöntjük vele a salátát, és összeforgatjuk, hogy mindenhová egyenletesen jusson. 10-15 percre a hűtőbe tesszük. (kihagyható) A kifliket 1 cm-es karikákra vágjuk, egy tepsibe sorakoztatjuk, megcsepegtetjük olívaolajjal. A sütőt grill fokozatra, vagy alul-felül sütésre állítjuk a tepsit a lehető legmagasabbra tesszük a sütőben, és 2-3 perc alatt megpirítjuk a kiflikarikákat. (Így az alja puha marad, és nem szárad ki annyira.) Mindegyiket bedörzsöljük fokhagymával, majd a saláta mellé kínáljuk.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A pikáns csirkesaláta koktélparadicsommal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook