Peugeot 206 sebességváltója rosszalkodik, nem veszi az 1-2 fokozatot, mekkora lehet a baj? (tudásbázis)
Erre csak este tudok válaszolni neked, mert a férjem elment az autóval dolgozni, de lehet, hogy már nem jön haza vele...
Valamelyik nap is csinálta, akkor én is benne ültem, elindulásnál nem volt semmi baj, majd a jelzőlámpánál megálltunk mert piros lett és indulásnál már nem vette sem az első, sem a második fokozatot. Akkor visszaváltást még engedett, de ma már az sem működött...
Igazán nincs mit!
Ha kiengeded a kéziféket, benyomod a kuplungot, és próbálod egyesbe tenni járó motornál, akkor nem mozdul meg az autó picit előre? Egyáltalán az 1-2 síkjába elmozdul a váltó?(balra) Leállított motornál, benyomott kuplungnál se veszi az 1-2-t??
Szia!
Szerintem ez nem váltóhiba, inkább kuplung, esetleg kulissza. (azt nem feltételezve, hogy a szőnyeg begyűrődött a pedál alá)
Váltót bontottan 30 körül már kaphatsz, kuplung szettet meg 25-60 között bruttóban.
Ha begurulsz egy márkaszervizbe, akkor a váltócsere szerintem olyan 300 ezer ft, ha javítják, akkor meg 150-200 ezer.
Végül is igazad van, annak idején kaptam segítséget itt a gázkazán gondjaimhoz is...
Gondolom ha valakit sért a téma, majd jelzik és lesz aki intézkedni fog...
Sziasztok!
Gondoltam megpróbálok itt segítséget kérni, hátha van hozzáértő valaki az oldalon...
Peugeot 206-os autónk van...nem veszi a sebváltó az 1-2 fokozatot....mekkora lehet a baj? Hármasban megy, és előfordul, hogy visszaváltásnál már nincs gond...
További ajánlott fórumok:
- Szoktál rosszalkodni?
- Opel Corsa B vagy Peugeot 206 inkább?-nem csak külső szempotból nézve!
- Melyik a jobb autó: Peugeot Patrner (esetleg Tepee), vagy Citroen Berlingo (Multispace)? (többit írom)
- Cicám hajnali rosszalkodása ellen mit tehetek?
- Hogyan lehet azt a típusú gázkonvektort bekapcsolni, amin csak 2 gomb van (egy fokozatot jelző és egy szikra)?
- Keresek 2001-es Suzuki Wagon R+-hoz bontott sebességváltót.Ha tudtok, szóljatok!Sürgős!!!