Cicám hajnali rosszalkodása ellen mit tehetek? (beszélgetés)
Lehet őket nevelgetni, csak nehéz. Pl nálam az egyik rászokott hogy a tv-n élezze a karmait, mert akkor tuti pattanok, figyelek rá. Éjszaka, hajnal, napközben amikor csak unatkozott nekiállt a tv-n karmot élezni. 3-4 napig nem reagáltam rá aztán leszokott róla. Most könyveket, újságokat tép 😕 Hogy megvédjem a könyveket, levettem a nem kérünk szórólapot feliratot a postaládáról és azokat hagyom neki elől, azokon élje ki a pusztítás iránti vágyát. Szerencsére bejött.
Az idősebb macskák lenyugszanak idővel, általában. 4 cicánk van egy sziámi 14 éves és egy ragdoll 8 éves azok nem nyugszanak le, de a másik kettő már nem randalírozik éjszakánként.
Azt nem is tudom, hogy itthon mikor aludtam végig egy éjszakát.
Semmit. Macska. Így vannak kódolva😂
A miénk is ilyen
Nekem itthon nincs cicám,,,bár most csak miliméterek választanak el tőle hogy hazahozzak egyet(v.2).
Ez a hajnali 5 valami cicás idő lehet mert a kertben ahol albiznak nálunk, ilyenkor jelentkeznek be,akkor evés aztán utána alusz:))Nincs tippem de felkelek velük/nekik aztán visszalszunk:)
Sziasztok!
Minden hajnalban a másfél éves macskám olyan rendbontást rendez, hogy jajj😃 Olyan dolgokat piszkálta amit amúgy normál esetben nem nyúl. Pl a plafonon levő hungarocellt kapargatja, a fali képeket piszkálja, stb. Ha becsukom a másik szobába, akkor egy ideig elvan, de hamar megunja majd hangos nyavogassal és kaparással jelzi nemtetszését.
Mit tudnék ez ellen tenni? Néha olyan fáradt vagyok, mert hajnali 5 körül kezdi a cirkuszt.🙈
További ajánlott fórumok:
- Férjem 5 napja kómában! Mit tehetek, hogyan segitsek neki visszajönni?
- Mit tehetek, ha már az elején "elrontottam"? Férfi-nő barátság
- Hol tehetek panaszt a szomszéd kutyája ellen, átmászik a kerítésünkön, és sok kárt tesz a kertben és itt zabál állandóan.
- Szoktál rosszalkodni?
- Peugeot 206 sebességváltója rosszalkodik, nem veszi az 1-2 fokozatot, mekkora lehet a baj?
- Mit tehetek a cicámért?