Pesszimista emberből-optimista, pozitív gondolkodású ember, lehetséges? (beszélgetés)
Minden testet öltött dolgunk nemzője a gondolat: betegségeinké, kudarcainké,
balsorsunké is.
Az egészséges, konstruktív, harmonikus gondolatok
egyensúlyt hoznak létre szervezetünkben éppúgy, mint körülményeinkben.
Ahol a méreg, ott a gyógyszer is...A fény eltünteti a sötétséget...
Szerintem is tanulható a pozitiv gondolkodás.
Az a baj, hogy mindenki a nagy dolgokban akarja a jót megtalálni, pedig igazából a kicsikben van meg. Minden nap fel kell fedezni a jót, mert mindennap történik valami pozitív. Mindenböl tanulhatunk, minden elörébb visz. Az élet nehéz, de ezek a kis dolgok a segitségünkre lehetnek. Pl: összel az avar illata, a fák gyönyöru szinei, télen a szikrázó napsütés, ami megcsillan a fehér havon, vagy a fény megtörése az esöcseppekben. Mindenben ami körulvesz, meg lehet találni a pozitivat :))
Sajnálom hogy már nem aktív az oldal, de teszek egy próbát hátha volna még aki folytatná.
Lenne miről beszélni....
Jó is lenne,ha tovább menne a téma!!!
Én még mindig egy nagyon optimista férjjel élek,aki a mai napig is mindenkiben tartja a lelket!!!
szia! ez nagyon klassz, hogy felismerted, hogy a pozitiv gondolkodással jobban haladsz... :))
ha valami kérdésed lenne ezzel kapcsolatban, szivesen segitek, segitek mindenkinek aki megszeretne tanulni pozitiva"n"bban golnolkodni. :)
kivánok a mai napra, Mindenkinek kellemes gondolatokat! :)
Sziasztok!
Én is itt vagyok ,csak eddig olvastalak Titeket!
Már én is pozitiv vagyok egy ideje,de nem régóta...:)
sza!
ugy sajnálom, hogy az összes oldal, ahol a pozitiv gondolkodás a téma haldoklik.....
ilyen kevés pozitiv gondolkodásu emberke lenne itt a hoxán :(
meg ha vagyunk is egypáran mindenki másfele irogat, meg nyitják az ujabbnál ujabb forumokat, ami aztán még a 100 hozzászolást sem éli meg.
mit lehetne tenni??
hali-hó pozitiv gondolkodásuak, ide gyorsan.. :))
Köszi Bibie! Én már csak maradok a hagyományos szlogenemnél, de azért: köszi. :)
Beleolvastam a naplódba is, vannak érdekes dolgok. :)
köszönöm kedves szavaid!
akkor mi már "tudunk" valamit :))
és ugy szeretném ezt a tudást másoknak is átadni és masokat ezáltal gazdagabbá tenni. :)
szia Megan! nagyon szépen megfogalmaztad a lényeget.
a szlogenodat.(!) ugyis használhatnád, hogy " lehetséges mid az, ami valoszinü "is"" igy már sokkal pozitivabb :))
amugy tényleg mennyire igaz., hogy a harag, a gyülölet a düh, szabályosan méreg és mérgez mindent és mindenkit, és olyan kémiaireakciokat is képes kiváltani a szervezetben, ami tényleg méreggé válik és megbetegit.
a vizüzenete erröl szól, érdemes végig nézni a japán Mosoru Etomur elöadását, ez pont ezekröl a reakciokról szól.
ha valaki megszeretné nézni., ezt is megtalálja a naplomban. :))
Hogyne lenne lehetséges? Én is lehetnék a példa rá. :) Bármilyen korban meg lehet változni, csak elhatározás kérdése. Nekem egy sci-fi közösség könnyítette meg a dolgomat. Rengeteget sikerült lehántanom a tüskéimből. DE tudomásul kellett vennem, hogy ezáltal sebezhetőbbé válok.
Alapjában én mindig is kedves voltam, csak a múló évek, és a közösségekben ért atrocitások változtattak keményebbé és keserűvé. Az arckifejezésem hozzáidomult. Ezen még mindig dolgoznom kell.
A régiek tudták, hogy mit mondanak, mikor arra hivatkoznak: bánj másokkal is úgy, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak. Rá kellett jönnöm, hogy a harag, a düh csak engem rombol. A negatívum, a negatívumot vonzza. S az ember csodálkozik: miért mindig velem történnek a rossz dolgok? De hiszen öntudatlan saját magát programozza be! Az emberi elme csodákra képes, de nem tudja értelmezni a "nem" "ne" és a hasonló szavakat. Tehát mikor valamit megfogalmazol, az elme "kiveszi" belőle ezeket a számára értelmezhetetlen szavakat, és úgy vonzza be a dolgokat, ahogy arra gondolsz. Ezért teljesülnek fordítva a dolgok. Mindezek megváltoztatása koránt sem egyszerű, és hosszú folyamat. Kitartást igényel. Csakhogy: "Ami valószínűtlen, az nem biztos, hogy lehetetlen!" :D Ez a hitvallásom! Bár ebben is van tagadó szó, azért beválik! :)
A pozitívumokat apró dolgokkal kell kezdeni, és sose felejtsük el: ami pozitívumot másnak kívánsz, az visszáramlik hozzád! Ha pedig már jó úton jársz, a Sors visszaterelget ide, ha megfeledkeznél magadról. Én legalább is ezt tapasztalom. És ez koránt sem jelenti azt, hogy én mindig happy vagyok. Egyszerűen csak igyekszem jobb emberré válni. Ennyi a titok. Vagy legalább is a titok egy morzsája. :)
Mindenkinek Szép napot! :D
A könyv:Rhonda Byrne - A Titok
Itt olvashattok róla:
Bibie jól leírta a lényeget. Rengeteg könyv épül amúgy erre az egy módszerre és rengeteg sikeres ember köszönheti a sikereit a pozitív gondolkodásnak.
ha változni szeretnél és meg szeretnéd változtatni a gondolkodásod, ehhez meg kell tanulnod helyesen és pozitivan gondolkozni.
itt és a mostban van a titok, ha megtanulsz a pillanatban élni és észre venni a pillanatadta lehetöségek szépségét akkor már jó uton jársz. :))
a tudatalatink átprogramozását is tudom ajánlani, erre a technikára vannak meditácios anyagok, aminek a hallgatásával már egypár honap alatt nagyon jó eredményeket lehet elérni és a szöveg hallgatásával automatikusan rögzülnek a pozitiv megerösitések a minden napjainkhoz..
a titok is ezekröl a megerösitésekröl szól, ha lehet akkor töröld a szótáradból a nem, ne, de szavakat, helyetük használj pozitiv megerösitéseket.
pl. ha les zeretnél fogyni, akkor, "ne mond" - nem vagyok kövér, mond azt,- karcsu vagyok! :))
na.., ez egy nagyon egyszerü példa volt :DD
ha valakit érdekel:) a meditációs anyag megtalálja a naplomban. :))
További ajánlott fórumok:
- Szólánc nevekből (írók, költők, tudósok, gondolkodók, történelmi személyek; magyar vagy egyetemes, teljes v. vezeték név)
- 2 gyerekes Anyukák, segítsetek gondolkodni, kérlek!
- Fél év alatt 20 kg minusz! Lehetséges diétával és mozgással?
- A pozitív gondolkodás negatív hatása, avagy: hogyan ne gondolkodjunk pozitívan
- Szerintetek milyen vállalkozásban érdemes gondolkodni manapság?
- Lapos has rövid időn belül. Lehetséges?