Permanens harc a szőrnövekedéssel (beszélgetés)
Sziasztok!
Nyáron próbáltam ki először ezt az újfajta "csodaszernek" kikiálltott szőrtelenítő krémet, amit mindenhol hirdetnek. A múlt héten voltam a második kezelésen.
Hááát...
Gyantázás után kenik fel, kb. 1 percig van rajta, és utána leszedik. Alig valamivel volt olcsóbb mint a villanófényes ipl-kezelés, de egyenlőre nem látom azt a látványos szőrkihullást és ritkulást, mint amit az ipl kezelések után tapasztaltam.
Az elmúlt 4-5 évben a bajszom, állam, hónomalját és végül a fazonomat is kezeltettem ipl-el. Az is fáj -nem kicsit-, viszont nekem teljesen bevált.
Egyedül az alkaromon nem lehetett alkalmazni, mert sötét a bőröm és világosak a szőrök.
Gondoltam most ez az új "csoda-krém" majd a karomról is megszabadít az ádáz szőröktől, de talán csak annyit segített, hogy lassabban nő, és kissé vékonyabbak tán.
Az egyik aukciós portálon tök olcsón lehet rendelni, kb. annyiba kerül a két flakon, mint amennyiért a kozmetikusok egy kezelést végeznek. A két tubus nagyon sok alkalomra elég. Mindezt a kozmetikusom ajánlotta, aki ipl-el is kezelt, és a krémmel is, de szkeptikus a krémet illetően.
Ha folytatom, akkor inkább magamnak bekenem otthon miután a kozminál gyantáztatom a karom.
Ennyit tudok a témához hozzáfűzni.
Bocs, hogy hosszúra sikeredett...
Én használok szőrnövekedés gátlót. Nagyon sokat szenvedtem már a lábam miatt... Régen a folyamatos epilátor-borotva cserélés teljesen sebessé tette, és mai napig megvannak a hegek, amik epilálás után még "csodálatosabbak". Eddig ezért nem hordtam miniszoknyát vagy rövidnadrágot még nagy melegben sem, vagy ha igen, tettem rá valami bőrtől nem teljesen eltérő folyékony alapozót...
Gyanta amúgy a legjobb, csak ahhoz szükséges bizonyos nagyságú szőrréteg, amit nyáron biztos nem várok meg, ezért volt mikor hetente vagy méggyakrabban epiláltam. Nos, ez sem tesz túl jót, mert minél kisebb a szőr, annál nagyobb utána a seb, majd a heg.
Aztán hallottam a Leila titkáról és rendeltem egy tegéllyel. A közvetlenül epilálás után keletkezett sebeket hamar eltünteti, de mivel az a lényege, hogy hosszútávon ritkatja és véknyítja a szőrt, már nem lesz olyan sebes a beavatkozások után, így van ideje regenerálódni a bőrnek.
Nemrég rendeltem még 4 tégelyt és egyre jobbnak látom a lábam, sőt már gyantázni is tudok mert ha nagyobb is a szőr, már nincs annyi és nem látszik annyira. Remélem később még jobb lesz.
(Amúgy a krém elvileg csupa gyógynövény, amit le se tagadhatna, mert a színén és az illatán is látszik - Unicum szag :))
Nekem nem szedi ki a gyanta a szőrszálaimat, több marad mint amennyi kijön.
Epilátort használok.
Egyébként szőrtüsző gyulladásra lehet venni egy Terbisil nevű kenőcsöt, gyorsan elmúlik tőle.
Gyanta! Epilátor sokkal fájdalmasabb, és lassabb, valamint nem szedi ki az összes szőrszálat. Nekem a gyanta vált be. Sose nőtt még be tőle a szőröm.
Ha valakinek kell valami infó, írjon nyugodtan.
Aha, szóval ti is szenvedtek vele. Kozmetikus azt mondja, hogy rendszeresen kell radírozni a felső réteget és állandó hidratálással puhán tartani a bőr legfelső rétegét, akkor nem fordul vissza a bőr alatt növekedő szőrszál. De ez a módszer is csak csökkenti a gyulladást, nem tökéletes.
A borotvát szerintem ne használjátok, nemcsak azért, mert pár óra alatt borostásak lesztek, hanem azért sem, mert erősíti a szőrszálakat. Gondoljatok a smirgliarcú pasikra!
A szőrnövekedést gátló krémet nem próbáltam, várom a tapaztalatokat. Kicsit ódzkodom tőle, mert egy természetes folyamatot gátol, annak a rohadt szőrnek nőnie kell.( Ugyanúgy, mint ahogyan az izzadást sem jó gátolni, megvan a funkciója, csak kezelni kell tudni.) Azonkívül nem vagyok benne biztos, hogy a krém valóban gátolja a szőrnövekedést, lehet, hogy csak becsapás, üzlet. Mint tudjuk, a nők szépülni vágyása kiapadhatatlan pénzkereseti forrás élelmes embereknek. Ha valaki használta már, kérem, írjon róla.
A villanófényesre bólogatott buzgón a kozmetikus, de biztosan tudom, hogy azzal lehet bajt is csinálni és úgy gondolom, hogy még vagy egy évet várnék vele, míg a technika kiforrja magát és a gyakorlati tapasztalatok alapján finomítanak rajta. Meg kb. addigra leszek annyira feldühödve, hogy kipróbálom egy életem egy halálom jeligére.
nekem is ez a gondom.
epilátor az én bőröm is kikészíti, a borotva meg ugye azért nem jó mert 2 nap múlva már megint borostás az ember bőre :((
gondolkodtam már lézeres szőrtelenítésen, dehát annak a hatékonyságáról is megoszlanak a vélemények sajna:(((
én is várom a tuti ötleteket!:))
További ajánlott fórumok:
- 2006. október 23.-tól harc a kilókkal
- Mi az ideális gyermekvállalás ideje, avagy örök harc a tökéletes élet után?
- Beszélgessünk a Trónok harcáról!
- Miért nem harcolnak a férfiak a kapcsolatért?
- Epiderm szőrnövekedésgátló krémet tudok rendelni valahonnan?
- Járt már valaki a Mensmentisben fokozott szőrnövekedési problémával? Tudtak segíteni?