Pénztárosi munkatapasztalatokról szeretnék érdeklőni, tud valaki segíteni? (tudásbázis)
Szia!
Azóta eltelt majdnem két év,mi van Veled?Ott vagy még?
Én 3 évig voltam pénztáros,engem nagyon kikészítettek idegileg,magas vérnyomásom lett,többször rosszul lettem,Én nagyon nehezen viseltem a vevőkkel való konfliktusokat,mert sajnos nagyon sik vevő direkt beleköt a pénztárosba,feljelentgettek a központba a vélt sérelmeik miatt,Én nem bírtam sem idegileg,sem egészségügyileg,végül 3 év után eljöttem..Soha többet nem lennék pénztáros,inkább takarítás,szalagmunka,bármi,már teljesen renbe jöttem lelkileg,és csak azt bánom,hogy nem előbb léptem,csak miután már annyira remegett a kezem,gyomrom,és kórházba is kerültem.Remélem Neked jobban sikerült ez a munka,ha még olvasod ezt a fórumot,kérlek írd meg mi lett Veled azóta,érdekelne!
Az első pár napban iszonyúan le leszel fáradva.... de aztán bele lehet jönni...
Ami nagyon fontos hogy ne hagyd hogy felhúzzanak , ,felidegesítsenek, mert ez a hibalehetőséget rejti magában....
A vevővel csak pár percig vagy kapcsolatban ,már ezért sem érdemes hogy te a vevő elmente után idegeskedj.
Az utalványokat nagyon alaposan számold át,a vevőt kérd meg hogy tépkedje ki , ne neked kelljen még azzal is sz@rakodni......
Nem kell úgy megijedni ettől a munkától, extra gyorsan bele lehet jönni, ami termékekhez kódszám tartozik, azt is gyorsan memorizálja az ember.
Amelyik pénztáros kedves, mosolygós, megkérdi milyen volt a napod, azt szeretik a vásárlók is! Perzse mellette gyorsnak is kell lenni, de legtöbbször többet pihen a pénztáros mint ténylegesen dolgozik, mert tovább tart a vevők szöszmötölése végett a fizetés vagy a kártyás fizetés, mint az, ahogy behúzgálod a termékeket. :D
Egyetem mellett voltam pénztáros nyáron. Képesség, nézzük csak mi is kell? Állóképesség (nekünk nem lehetett ülni), állandó mosoly és kedvesség, gyorsaság. Bár legtöbbször hiába gyors a pénztáros, mert a vevő extra lassan pakol vagy veszi elő a pénzt. :P
Semmi nehézség nincs a munkában. Vonalkódos pénztárnál dolgoztam, fél órán keresztül megmutatták, hogy mi hogy működik, megmutatták a bankkártyás fizetést, az étkezési utalványokat, stb. Fél óra még sok is volt az oktatásra. :D Az egyik legegyszerűbb munka a pénztárosi munka. Bár fárasztó, főleg dinnye szezonban vagy amikor a szalagra felpakonak annyi üdítőt, hogy meg se indul a szalag. :D
Amire oda kell figyelni: ha hiányod van nap végén a kasszából, azt a te fizetésed bánja. (Érdekes, hogy külföldön csak szólnak, hogy figyelj jobban oda.) Ha plusszod van, az nem a zsebedbe megy, csak ha ügyes vagy. :P
Igen, tudom végigböngésztem már párszor de igy kapásból nem jegyeztem meg az összeset. Azt akarom elkerülni, hogy a vevők elött kelljen keresgélem amikor tele a sor türelmetlenkedő vásárlókkal. Ilyenkor szidják legtöbben a pénztárost. Valamelyik nap az a mellettem lévő pénztáros megkérdezte a "tanulójától" mennyi 9x3. Egyikük sem tudta, erre a vásárló mondta meg...A mellette álló lány a fejére csak és alig hallhatóan mormolja:"-Úristen, kit fel nem vesznek ide dolgozni!"
Csak remélhetik, hogy nem szerepelnek másnap az újsában, vagy rosszabb esetben az igazgatónak címzett levélben...
Igen tudom, hogy a hiányt tőlem vonják le minden esetben. Azért ez aggasztó, mert 7-8 óra után az ember más kicsit fárad, az agya nem olyan friss ilyenkor könnyen el lehet számolni a dolgokat, elég egy kis figyelmetlenség a hiányhoz..
Az étkezési utalványokkal lesz gondom szerintem, még nem tudom pontosan melyeket lehet illetve nem lehet elfogadni. Pont most vannak a kuponakciók is... A hamis bankjegyek kiszűrésének érdekében pedig még UV-vel is vizsgálnunk kell a bankjegyeket.
én csináltam egy évig :) a lényege, hogy gyorsan, pontosan és megbízhatóan dolgozz - nem szeretik, ha sokat "bratyizol" sem a kollégákkal, sem a vevőkkel, csak mint a gép ...., viszont, ha hiányt csinálsz azt tőled vonják le :((
szerencsére nálam ilyen gond nem történt, a végén belefáradtam az arcnélküli életbe és elhagytam őket :)
A munkakör legfőbb egászségkárosító kockázatai rovatba a következők kerültek:
Ülés, Állás, Járás, Fertőzésveszély, Fokozott pszichés megterhelés
Először is sok vevőre:))Általában ezek az új p.gépek mind vonalkódosak, tehát nem kell vele annyit szívni, mint amin én tanultam, anno, amikor az árulat az árak alapján kellett beütni. Ezek a gépek előnyösek abból a szempontból hogy a végén még a visszajárót is kiírja. Tehát igazából ami fontos lehet a gyorsaság, az udvariasság, hogy ne vágd oda a vevőnek a cuccost,miután beütötted.
Nagy elvárások nincsenek, de ezeket a helyi bolt biztos elmondta
További ajánlott fórumok:
- MLM rendszerről vélemény? Akár munkatapasztalat, akár vásárlóként?
- Kinek, hogy köszön a 3-4 éves gyereke, mondjuk egy pénztárosnak, ha épp odaérünk? Köszön egyáltalán?
- Miért állítják meg mindig a pénztárosok a szalagot?
- Szerintetek mennyit lehet keresni Pesten A Tescoban pénztárosként?
- Ki volt már tesztíráson Cora áruházban? Milyen feladatok vannak? Holnap reggel 10-re megyek tesztet írni. Pénztárosi állásra hívtak.
- Hol találok kidolgozott eladó, vagy bolti pénztáros tételeket? Tudna valaki segíteni?