Pénzszórás! 😃 (beszélgetés)
Helyesen 2 fő ennyiből. De nem elég
A húsvét fogja megriogatni.... Helyesen
Kettő hónapon vagxok túl. 100ezerből nem lehet megoldani.Múlt hónapban 47ezer volt 20kg kolbi hús.Illetve ennyiből lett 20 kg kolbász, szalámi. Most a húsvét megriogatni a költségeket.
Kíváncsi vagyok a folytatásra, vagyis arra, hogy amit az indító hsz-edben írtál, hogyan vált be.
Üdv eltelt egybő hónap. Nehéz dolog a spórolás
Rájöttem nagyon meg kell gonfolnom mit veszek. Van alap élelem otthon, ezáltal nem kell mindenre kiadni. De ez el fog múlni. Folyt köv
Lidl-be tojás 30 db 1499.-ft, 1 kg cukor 279.- ft.
Ezek szerint még olcsóbb is van.
Liszt 139 Ft Aldiban, Pennyben, Spar budget 142 Ft.
A cukor árakat nem tudom, mert minimális fogy, szinte semmi. Lisztet a napokban nézegettem egy CBA-ban. Nagyon sokféle volt, a legolcsóbb 200 Ft. Igen nagyok az eltérések egyes boltok között itt a városban is.
Tojást 75-ért vettem a piacon, de vannak boltok, ahol olcsóbb, és olyan is, hogy drágább.
annyi itt nincs nyolc százvalahány.nekem ugyan 10 évig elég lenne egy kiló,ha a gyerekeknek nem sütnék.
nem tudom,de megígértem,megnéztem.még mindig a 960.-ft-os cetli van rajta,10 darabos.vagy elfelejtették átárazni?de nem vettem,mert nem kellett.
Én egy kis falu postáj@n dolgozok, hallom az árakat. 900 ft a cukor. Mikor meghallottam rákérdeztem, gondoltam nem jól hallok. De.. Sajnos
20 vagy 30 tojás. Lehet 10 db? Kerül annyiba?
Na igen. Én is igy látom
Hova lettem én a spórolásommal?
Hova lett a témám? Jön a hóvége gondoltam visszajövök. De mi lett itt? Jól elkanyarítottátok!
Mivel ezek a kakasok még fiatalok voltak semmi különbség ízre, a hús kötöttségére nem volt.
Viszont az egy éves kakast már órákon át kell főzni, míg épphogy váljon a hűs a csontról. Az már erős inakkal, kötöttebb hússzövetekkel van ellátva. Erősebb a leves is.
Néhány éve én is kenyér nélkül eszem a rántottát. Hagyma, és ha van paprika az van alá dinsztelve. Van hogy pici lecsót veszek ki üvegből, arra ütöm a tojást.
Hogy ízlett? Más volt, mint csirkéből?
Múlt vasárnap főztem. Hasonlóan nézett ki mint a tied.:)
Hát az sajnos nekem nagyon megy.. :/
mivel mi mindnyájan 70 év fölött voltunk,ráadásul a lányom anyósa már akkor nagyon beteg volt,örültünk,ha ágyba kerültünk.
én főztem volna,mert kenyér nélkül nem tudnám megenni.
a lányomék maguknak is vittek.bár nem hiszem sokat ettek volna,másnap visszaindultak egy rokon kislány szülinapi bulijára,délután meg a barátok,féltestvérek bulija.nagyon jó volt,de utána aludtak,mint a bunda.
Én életemben egyszer főztem kakasból levest. Jó lett. Fotók az Ételfotók naplómban. 42. 43. 44.
Ez így szokott történni. Mi a saját esküvőnkön kiosztottuk a csomagokat, minden maradékot otthagytunk az étteremben, hazajöttünk, aludtunk. Mikor felébredtünk, rájöttünk, hogy nincs itthon semmi ennivaló. Tojást sütöttem, kenyér nélkül ettük, első háziasszonyi reggeli.
a fene tudja,miből főzték az öcsém lakodalmán ettem finom húslevest.23 éve.de nagyon finom volt.a lányom esküvője után májgombócos leves volt,az is nagyon ízlett.utána a sokféle hús,hal,köret.na meg a torták,a mákos a vejem kedvence,meg még egy másik.a tortából egy fél szeletet tudtam enni,jóllaktam,mint a duda.aztán a maradékot összecsomagolták,jól is jött,mert már estére megéheztem.
Én igy sosem főztem, sőt egyáltalán nem főztem, de lakodalomban már ettem. Amit annak neveztek...
Állítólag az eredetit nem is tyúkból, hanem kakasből főzik.
[link]
de finom ez!nalunk csirket kapni,de tyukot nem!
Úgy csomagolom a baromfit a fagyasztóba, hogy apraja/java. Egészből nem szokás nálun leves főzni csak aprólékból. Ha kevésbé zsíros, akkor rakunk bele a külön tárolt baromfizsírból.
A javából (mell és combok) általában pörkölt vagy sült készül.