Penészes sonkát kapam. Megfőzhetem? (beszélgetés)
márpedig ami a lekváron keletkezik penész, azt hiába szeded le, benne van az aljában is, csak nem látni, és az rákkeltő...
igen, a penicilin is penészgombából van, csak más törzsből! ne keverd a kettőt...
Jelentem megfőztem a sonkát, de a kutya fogja megkapni vacsira. Biztos nem fog panaszkodni. :)
Igaza van Barát1-nek. Én már nem mernék enni belőle, de a gyerkeknek is félek odaadni. Jobb félni, mint megijedni
Azért köszi a véleményeket mindenkinek
Ne egyétek meg, a penészgomba ha látszik akkor benne is van és nagyon sok problémát okoz, lehet, hogy nem most és nem mindenkinél, de okoz. Az egészségetek többet ér egy gombánál. A helytelen tárolás/sokan írták/ minőségkárosodást okoz.
Sok szakember vallja, hogy a különböző típusú penész- és élesztőgombák legalábbis részben hozzájárulnak az olyan betegségek kialakulásához, mint a szív- és érrendszeri megbetegedések, reuma, ízületi gyulladás, köszvény, asztma, allergia, gasztritisz, melléküreg-gyulladás, tuberkulózis és rák.
Nézd meg ezt:
hmmmm
Tormával, mustárral
Kiült a só rajta.
Jöhet nekem!
Megsemmisítem - nem kell érte fizetni.:-D
ugyan már! leszeded a penészes részt, meg picit alatt, és meglehet enni...ráadásul abból a fajta penészből készül a penicillin is... ha én minden házi befőttet kidobnék, amit utaztatok a panelomba, akkor éhen halnánk((( ugyanis ha icipici levegőt kap, vagy összerázódik képződhet rajta...
nyugodtan egyétek meg, kutya bajotok sem lesz!
ha bolti, akkor nem enném meg
állítólag semmit nem szabad megenni ami bepenészesedik, kivéve persze a nemes penészt, mert ha csak kívülről is látszik rajta, már átszőtte az egész terméket
További ajánlott fórumok:
- Miért penészesednek sűrűn a falak? Van valami tipp a megszüntetésre?
- Nektek szokott a mosógép mosópor-öblítőszer adagolója penészesedni? Mit lehet ellene tenni?
- Hogyan lehet eltávolítani a penészesedést a mosógépből? A mosószeradagoló és a gumis részek a perem alatt csupa penész.
- Büdös a húslevesbe szánt hús, megfőzhető attól?
- Mosógépemen a gumi penészesedik. Mivel lehet véglegesen eltüntetni?
- Tupperware kenyértartó.. Hogy tisztítod kiha penészes lesz benne a kenyér?