Tupperware kenyértartó.. Hogy tisztítod kiha penészes lesz benne a kenyér? (tudásbázis kérdés)
Sziasztok!
Ezzel én is így vagyok.Műanyag kategóriájában jó,de akkor is csak egy műanyag...
A TW kenyértartókat nem szabad meleghelyre teni, pl. hűtő tetéjére , ablakba, az új generációs szelőzése a szelőző rácson megoldott, a régi óriás kenyértatót ha kimosod és estleg penészes volt ecetes vizzel öblitsd kis és hagy megszáradni.Az új generációs ebyébkén valóban korszerűbb.
Mit kell tudni az újgenerációs kenyértartóról? Most vettem de nem partin, hanem használtan a netről így semmit nem tudok róla. A régebbi fajta van, szeretem is, de ez jobban tetszik.
Egyszerű mosással és tényleg nagyon fontos a szárítás...Nekem is az van, de hogy őszinte legyek én nem vagyok annyira elragadtatva a Tupperware termékeitől...pedig nekem is sok van belőle....
Én az elején már írtam, nagyon sok éve megvan min.10, de inkább már több, de nagyon megérte az árát, nem kell azt 3x kinbyitni , h. ne penészedjen, mert volt h. nem voltunk 1-2 nap otthon és nem lett semmi baja a kenyérnek, de természetesen ez is mint más edények tisztitást igényel (nem súrolást).
Figyelem!!! - szárítás az nagyon fontos!!
Úgy van kitalálva,hogy 1 nap legalább 3x ki van nyitva,és akkor nem penészedik be a kenyér.Nekem legalábbis így mondták.
Nem azt mondják, hogy abban sohasem penészedik meg a kenyér, mert annnnyira szupercsodálatos???
bleee!!! fujjj de undi!!!!
most nem azért de elég gáz hogy megvárod a penészesedést és csak utána jössz rá hogy kikéne mosni!!!!!!!!
ja, és figyelj arra, hogy a kis prücök a bontó tetején, a konzervesdoboz közepe felé nézzen, amikor összeszorítod a fogókát
Igen, nagyon szuper. Megpróbálom leírni.
egy kicsit kettányitod a szárát, ráhelyezed a dobozra és óvatosan összezárod.(próbálgasd, mnenni fog) Azt kell érezned, hogy rászorult a dobozra és utánna akár a levegőbe tartva is kibontharod.(tekered a tetején a forgatható részt)
mikor körbe érsz vele, érezni fogod, hogy könnyebben tekerhető, akkor vagy kész. Végén az oldalán lévő két ki csőr szerüséggel megfogod a szélét és leemeled a tetejét.
és a konzervnyitót tudod rendesen használni? Egyszerűen nem tudok rájönni, hogyan kéne :(
Vannak fémedények is, szép formájuak és persze jók. Azt amelyiknek fém a fedele, sütőbe is rakható.
Nekem nagyon sok tátoló edényem van (különböző méretek) mikrózható tárolóim, fagyasztós. hámozó, nyújtó - gyúró, desszert gyűrű, van olyanom ami fagyasztóba és mikróba is jó egyaránt, azt nagyon szeretem! konzervbontó :) dugóhúzó, pizza vágó, sajttartó, meg egy csomó minden, Fémedényeket a lányomnak vettem, de majd ha sok pénzem lesz magamat is meglepem:)
Nekem kék alja van és zöld teteje, már kb. 8 éve használom. AMikor vettem, elmondták, hogy sima mosószeres meleg vízzel kell tisztítani, ha véletlenűl penészes lesz akkor is. A penészt azzal előzd meg, hogy minden nap legalább egyszer-kétszer leveszed a tetejét, de nem kell órákig. A napra is ki lehet tenni, mosás után, de én papírtörölközővel kitörlöm, egy kicsit állni hagyom és okszi. A kenyértartó mint minden Tupper edény olyan műanyagból készül, amiből kivonják a méreganyagot, ezért nem szabad erős pl. Cif mosni. Ha kéthetente egyszer kimosod és betartod a nyitogatást, okszi lesz és örömöd telik benne. A Tupper edények fantasztikusak, nekem rengeteg van, de a mix, a mérő, a nyújtófa és un. nyújtódeszka, a sütőformák a kedvenceim. Ja és a konzevnyitójuk egy álom, rece nélkül vág, vissza leeht helyezni a levágott tetőt, egyszerűen lehet használni. Nem áradozom tovább, mindenkinek Jó éjszakát és írjatok privit ha kérdésetek van.
Nem is tudtam, hogy vannak fémedényei...
Mid van és milyenek a tapasztalataid?
A nagy fixi maxit én is imádom. Meg a jó kis cuppanós tetőket, annyira jól zárnak.
Az enyém is kb. 10-12 éves, sötétkék-fehér. Még sosem volt penészes, de valóban ki szoktam rakni a napra. Az az igazság, hogy általában tk. szeletelt kenyeret veszek és celofánostul teszem bele, de nem rakom rá a tetejét. Na persze, így könnyű...
A fémedényeket próbáltátok már?
Nektek mi a kedvencetek ezekből.
Nekem még mindig a kelesztő + mix-fix :)
Nem kell azt sem kitámasztani sem kilyukasztani:) nincs azzal semmi baj, csak tisztán kell tartani,
nekem ez a véleményem.
Most számoltam utánna ép most 10 éves (sötétkék, fehér tetővel) igaz egy kicsit "kiverte az ág a szemét" mert kedces családom ne igazán kíméli, de a kenyeret el sem tudom képzelin, (a család sem), hogy másba tároljam:)
Alig higítva Domestos-t teszek bele, szétkenem és állni hagyom vagy fél napig. Néha beküldöm mosogatógépbe is. Mióta van mosogatógépem, gyakrabban elmosom a kenyértartót is és azóta mintha ritkábban penészedne a kenyér. Első fajta kenyértaróm van, fehér és talán törtfehér színű. Ja, javasolták hogy fúrjak rá lyukat, de nem tettem, mások fogpiszkálóval támasztják ki, de nekem a gyakoribb mosogatás jön be, úgy tűnik.
Hát, az a helyzet, hogy imádom a Tupper edényeket, mindegyik jól bevált, kivéve a kenyértartót. Nem szeretem, ha valaminek macerás a kezelése. Annak idején éni is kipróbáltam ezt a módszert, amit írtok, de minden kenyerem rövid idő alatt bepenészesedett benne, s minden alkalommal a pórusokba is berakódott a penész. Ilyenkor kimosni, szárítgatni, a kenyér meg addig valahol arra vár, hogy majd tiszta lesz a kenyértartó.
Hát, tegyél rá pici lukakat és ültess bele virágot talán.... de lehet, hogy az is penészes lesz???
passz ezt nekem egy tanácsadó mondta, de már nem emlékszem pontosan rá (valami pólusok szellőzése) de nem akarok butaságot terjeszteni. Na a lényeg, hogy én azóta így használom és nekem bevált.
ja ez nemrég volt aksiós:)
arra vigyázz , hogy soha ne használj maró tisztítókat, mert károsítja az edéneid, tárolóid falát (kárértük mert nagyon kiváló termékek, a tárolók szuperek)
Miért nem szabad kitörölni ruhával?
Nem új generációs, Hullámos oldalú, két részes, világoskék aljú...
Sima mosogatós szerrel tisztaítom, szivaccsal, nem a dörzsis felülettel, és soha nem szabad kitörölni ruhával, hanem kiteszem száradni a napra, v. télen radiátor közelébe.
Nagyon szeretem több mint tíz éve használom:)
nekem az új generációs van, én kiszoktam mosni csak mosogatószeressel, és jól megszáríttani.
ajacska: neked melyik típusú van?
nem hiszem, hogy vegyszer kell hozzá.
melyik típusú kenyértartó? A katalógusi, vagy az új generációs?
Én egyébként szeretem, most nagyon sokáig állt benne a kenyér, mert elfelejtettem utazás előtt. Ennyi idő alatt bárhová bepenészedett volna.
További ajánlott fórumok: