PCO, fogamzásgátló, cickafark és palástfű (beszélgetés)
A munkahely oda-vissza volt 5.5 km. Plusz ha mentem valahová, akkor ez a táv nőtt. Hétvégén a szülőkhöz bringával mentünk, ha az időjárás engedte, az 17 km. Na meg emellett még mentünk bringázni. Heti szinten olyan 60-80 km közötti távolság mozgott bringázás terén.
Tornában én Béres Alexandra 200% alakformálás dvd-jét csináltam, vagy a live illetve még egy tornáját. Gerinckímélő gyakorlatai miatt szerettem nagyon, hiszen porckorong problémám van...
A mozgás és a rendszeres egészséges étkezés is sokat segíthet a problémán, de nekem szerintem a talpmasszázs volt a végső lökés, hogy a ciszták felszívódjanak!
Ha most elkezded a kezelést, akkor magadon segítesz, mert nem akkor fogsz kapkodni és kétségbeesni, amikor babát szeretnél, de nem sikerül.
Én szedtem met alapú gyógyszert, csináltam a diétát, a mozgás esett nehezemre. (Most volt egy súlyos allergiám, és ezért vagyok bogyómentes.)
Szépen beállt a ciklusom, pedig volt, hogy előtte majd 50 napokra jött meg. Régen szedtem évekig fogamzásgátlót, de soha többet nem tenném.
Nagyon sok Pcos nő spontán teherbe esik. Kár ezen előre aggódnod!
szia! a hármas kezelés, de még a gyógyszer nélkül adiéta+mozgás is segit, ha nem vészes. ettől az osvostól meg menekülj. csak a diéta sem mindegy, kifejezetten pcos diéta kell. sok sikert.
/fog.gátlásról annyit: nekem is ez volt a +kezelés" amig nem jutottam hozzáértő orvoshoz, aki azonnal leállitotta a gyógyszert, de sajnos nekem azóta sem jött meg, mésfél éve lassan. de ez ne rettentsen el, mindenkinél másabb a probléma mérétke. de fel kell készülni h hónapkig nem fog megjönni.
A minden kizárólag azért nem lehet rendben, mert ha nem szedsz fogamzásgátlót, akkor nem jön meg normálisan.
Kell egy 3. ciklusnapi és egy ovuláció + 7. napi.
Mostanra éppen elég hormonpanelt láttam, amire rámondták, hogy jó és mégsem volt az. Amúgy régen a hozzá nemértő orvosom nekem is azt mondta, hogy minden überkirály.
Szia, nekem is kb 3 éve PCO-t találtak, mindkét petefészkem tele volt. Először velem is a doki fogamzásgátlót szedetett, majd magamtól abba hagytam. Egy ismerős ajánlotta a talpmasszázst, na meg dokit is váltottam. Ez a doki mondta, hogy ő nem hitt benne, de több betege is kigyógyult a PCO-ból a talpmasszázs hatására. Így én is elkezdtem járni rá. 2010 februárjában kezdtem el járni. 2011 tavaszán a doki azt mondta, nincs PCO-m. Augusztusig jártam is tovább talpmasszázsra havi 2 alkalommal, mígnem megtudtuk, hogy babát várok.
Igaz nálad nincs tervben a baba, csak amiatt írtam le, hogy nekem a talpmasszázs segített. Mi babát szerettünk volna és össze is jött. Nem volt semmiféle hormonszedés, nem volt beavatkozás. Simán, spontán csak talpmasszázs... 1 hónap és kezemben tarthatom a csöppségemet :)
Túlsúly: nekem olyan 10-15 kg felesleg jött fel pco alatt. Igyekeztem rendszeresen enni, odafigyelni rá, mit eszek, csináltam egy 3 hónapos 90 napos diétát, mellette napi szinten bringáztam és heti 4-5-ször tornáztam. A súlyfelesleg el is tűnt...
Ha normális kezelést kapsz, akkor szükségtelenné válik a teák bármilyen módon való használata.
Az orvosodnak vagy ez volt a legkönnyebb, vagy nem ért hozzá.
Nekem volt egy orvosom, aki megultrahangozott, azt mondta, hogy olyan Pcosnak néznek ki a petefészkeim, de menjek csak szépen haza és olvassak utána a neten. :) Agyam eldobom.
Ha magadtól is letetted a bogyót, akkor gondolom máshogy oldottad meg a védekezés kérést.
A ciszták a fogamzásgátló szedésével felszívódnak, de ez csak tüneti kezelés, aminek a bőrödön érezted a hatását, mert már tudod, hogy miután abbahagyod, a ciszták visszajönnek. ez így szokott lenni.
Oki kezelés kell! Hármas kezelést szoktak javasolni, ami áll egy metformin tartalmú gyógyszerből, mozgásból és diétából.
Ezzel a túlsúly is leküzdhető, hiszen a Pcos hátterében egy inzulinrezisztens állapot felelős, ami közvetve a hormonokat is megbabrálja.
Vagy egy endokrinológust kellene keresned, vagy pedig egy olyan nőgyógyászt, aki otthon van a témában, mivel kellene egy hormonpanel és egy három pontos cukor ill. inzulinterhelés. Ez jó képet ad az állapotodról.
Szia! Lehet, hogy majd kérdés is párosul a címhez, de rögtön írom, hogy teát Pco-ra ne igyál.
Fogamzásgátlót kezelés céljából ne szedj, csak ha nem aktuális a babatéma és tényleges védekezésről van szó.
Sziasztok!
2,5 évvel ezelőtt elkezdtem a yadine nevű fogamzásgátló, majd hüvely ultrahangon közölték hogy az egyik petefészkemben sok kis apró PCO van, és azt javasolták váltsak jangee 0,02-es fogamzásgátlóra. Így is tettem és egy hónap alatt felszívódott a PCO. Majd mivel nem láttam értelmét a fogamzásgátló szedésének, ugyanis közben ritkultak az együttlétek, heti 1-2 alkalomra, úgy gondoltam nincs szükség rá. Az abbahagyást követően 3 hétre elmentem ultrahangra és mindkét oldalt megjelentek újra az apró "bubik", azaz a PCO.Olvastam róla, hogy a cickafark és a palástfű tea segít a ciszta felszívódásában, így elkezdtem inni. A menzeszem a gyógyszer abbahagyása után nem jött meg, így a doki azt javasolta, hogy aznap amikor meg kéne hogy jöjjön és nem jelentkezik, este kezdjem el újra a jangee fogamzásgátlót. így is tettem, egy hónap múlva kontroll, ott van e még a PCO, hsiz már egyszer ennek hatására felszívódott. Azt mondta a doki még babát nem akarok ezzel tartsam kordába, ha pedig majd szeretnék, akkor terhesség elősegítőt ad. Fogamzásgátló mellett igyam e két féle teát (menzesz első napjáról 14 napig cicka, utána következő 14 napig palástfű), mert azt olvastam fog. gátló mellett nem javallott, de a doki nem mondta hogy nem....menjek el másik dokihoz, esetleg természetgyógyászhoz, kinek, milyen tapasztalata van, segítsetek! Másik dolog, hogy mit lehet enni, hogyan tudnék fogyni, mert mióta így a hormonjaimat megbolygattam 12 kilót híztam. SEGÍTSETEK!
További ajánlott fórumok:
- Használt-e valakinek az alábbiak közül bármelyik?:barátcserje, cickafarkfű, palástfű? Hogyan szedtétek, mikor?
- Palástfű vagy cickafark?
- Cickafark és palástfű
- Hogyan kell használni a cickafark és palástfű teát?
- Erős menstruáció alatt elég a palástfűtea vagy ihatok mellé cickafarkot?
- A cickafarkfű teát lehet inni ha fogamzásgátló tablettát szedek?