Cickafark és palástfű (beszélgetés)
Sziasztok!
Frissen regisztrált vagyok!Az lenne a kérdésem, hogy megtudtatok már valamit, a" cickafark, palástfű egy adag teában" használatáról?
Igen. Nekem sima postai levélre is válaszolt. Egyébként nem tudom hol élsz, de minden szombaton jár fel Budapestre és ingyenesen ad tanácsot. Remélem még így van, hiszen én 4-5 éve voltam nála és csak akkor nem jött szombaton, ha növényt gyüjtött.
Az V. ker.Bank utcában van a kis üzlete.
Én nem tudom, nem értek hozzá, de van a Gyuri bácsi, a füvesasszony fia, én rákérdeznék helyedben. Nagyon sokmindenhez ért a bácsi, én voltam nála személyesen is. Neki van könyve is milyen növényt mire, és milyen arányban kell használni.
www.gyorgytea.hu/gyuribacsi.htm
Palástfű-tea :alhasi panaszok, hormonzavar kedvezően hat a női szervezetre, cickafarkkal együtt alkalmazva,méhet erősíti.
Szülés utáni sérülések, nehezen szülő nőknél alhasi petyhüdtség esetén, koraszülésre hajlamos nőknél terhesség megtartásában, a méhszalagok megerősítésében igen sokat segít a palástfű. A harmadik hónaptól palástfűteát kellene fogyasztania minden olyan nőnek, akiknek ilyesfajta problémái vannak.
A vetélés megelőzésére ,elhízás ellen,.
Teaként: 1 teáskanál palástfüvet leforrázunk 2-3 dl vízzel, 1-2 percig állni hagyjuk, majd kortyonként fogyasztjuk. Napi 2-3 csésze ajánlott.
Fürdő: 0,5 liter vízben forraljunk fel 4 evőkanálnyi palástfű levelet, majd szűrjük le, és a főzetet adjuk a fürdővízhez. Fehérfolyás, menstruációs fájdalmak, változókori panaszok esetén ajánlható.
Jó tudni: naponta 2 csészénél több palástfű-teát ne fogyasszunk, mert károsíthatja a májat! Lázzal vagy vérzéssel kísért hasmenés esetén forduljunk orvoshoz.
Cickafark-tea:menstruációs tenziók, hormonális problémák,férfi terméketlenség,stabilizálja a pszichikumot,mell- és méhrák megelőzésére, prosztatagyulladásoknál alkalmazható!
1 púpozott teáskanál cickafarkfüvet adunk 1/4 liter vízhez, leforrázzuk, rövid ideig állni hagyjuk.
Palástfű-tea:alhasi panaszok, hormonzavar,kedvezően hat a női szervezetre, cickafarkkal együtt alkalmazva,méhet erősíti,Szülés utáni sérülések, nehezen szülő nőknél alhasi petyhüdtség esetén, koraszülésre hajlamos nőknél terhesség megtartásában, a méhszalagok megerősítésében igen sokat segít a palástfű.
A vetélés megelőzésére,Az ezüstös palástfű különösen elhízás ellen jó.1 teáskanál palástfüvet leforrázunk 2-3 dl vízzel, 1-2 percig állni hagyjuk, majd kortyonként fogyasztjuk. Napi 2-3 csésze ajánlott.
Fürdő: 0,5 liter vízben forraljunk fel 4 evőkanálnyi palástfű levelet, majd szűrjük le, és a főzetet adjuk a fürdővízhez. Fehérfolyás, menstruációs fájdalmak, változókori panaszok esetén ajánlható.
2 csészénél több palástfű-teát ne fogyasszunk, mert károsíthatja a májat! Lázzal vagy vérzéssel kísért hasmenés esetén forduljunk orvoshoz.
További ajánlott fórumok:
- Használt-e valakinek az alábbiak közül bármelyik?:barátcserje, cickafarkfű, palástfű? Hogyan szedtétek, mikor?
- A cickafarkfű (a teát annak is előnyös fogyasztani, aki teherbe szeretne esni)
- Palástfű vagy cickafark?
- Hogyan kell használni a cickafark és palástfű teát?
- Hogy kell használni a cickafark és a palástfűteát ?
- Mik a tapasztalatok a babatervezés miatt alkalmazott cickafark és palástfű teáról?